Скандал в "Пирогов": Съветник на Тагарев искал да изкарат дете от шокова зала, за да приемат неговото

Скандал в
29-08-2023г.
0
Лентата

Сериозен скандал с участието на един от съветниците на министъра на отбраната Тодор Тагарев се е разиграл снощи в "Пирогов". За инцидента съобщава дългогодишна медицинска сестра в лечебното заведение Неда Диманова във Facebook профила си, като информацията беше потвърдена официално за Actualno.com

Според разказа на сестрата съветникът на Тагарев Мустафа Емин е пристигнал в "Пирогов" с детето си, като се е държал "арогантно и скандално".  

"Първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравеопазването, като не се съобрази, че той е работил в "Пирогов" и можем да проверим", пише Диманова. 

Още: Политиците да не забравят, че всеки става пациент По думите ѝ скандалите и заплахите са продължили с искане да получи документите за лечението на детето му. "Попитах "господаря" от Рибново така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас, народа, и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема. Та това е", пише още сестрата. 

Кой е Мустафа Емин? 

Мустафа Емин е кандидат на "Демократична България" в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район на парламентарните избори за 49-ото Народно събрание. 

След формирането на кабинета "Денков - Габриел" той е назначен за съветник на министър Тодор Тагарев. Планът е бил Емин да бъде първо назначен като съветник, а когато завърши магистратура във Военна академия, да стане парламентарен секретар, който да работи с Комисията по отбрана, съобщават тогава от министерството.

От сайта на "Да, България" става ясно, че Емин "е демократ от Родопите, учредител и член на Националния съвет на "Да, България". "Бори се за разширяване на демократичното пространство в смесените райони. Чрез създадената от него фондация "Креативна Общност" се поставя в услуга на идеите за пряка демокрация и гражданско участие в управлението на локално, местно и национално ниво. Неговите интереси са свързани с регионално развитие и местно самоуправление", пиша още от партията.

Източник: actualno.com

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.