Скандал с Кирил Петков в Благоевград - нахлул в аквапарк

Скандал с Кирил Петков в Благоевград - нахлул в аквапарк
27-08-2023г.
0
Лентата

Бившият премиер Кирил Петков, кандидат-кметът на ПП за Благоевград Методи Байкушев и техни над 40 симпатизанти днес са влезли в неработещия от години и рушащ се Аквапарк в Благоевград, алармираха от Общината.

От общината написаха:

"Днес в Благоевград бившият премиер Кирил Петков и свитата му нахлуха без каквото и да е разрешение в сградата на Аквапарка в града, която е не само публична общинска собственост, но и е затворена със заповед, тъй като е опасна за ползване.

 Това е не само грубо неспазване на закона, но и с действията си Петков е застрашил живота на граждани и служебни лица, канейки ги на територията на разрушеното съоръжение без законово разрешение. 

На място, по сигнал веднага са се отзовали служители на общинския „Инспекторат“, които са опитали да предотвратят незаконосъобразното нахлуване, но са спрени от охраняващите бившия премиер служби на НСО. 

Припомняме, че общински „Инспекторат“ неколкократно е залавял крадци на мястото на опасния обект, за които сме сезирали МВР и Прокуратурата. В тази връзка, от Община Благоевград припомняме, че законите важат за всички!

Снимането на предизборни клипове в затворени общински обекти и всякакви предизборни прояви там се допускат само с разрешение от местната власт с цел именно безопасност за здравето на присъстващите. Ако такова разрешение бе поискано по установения ред, то щеше да се получи със съответните инструкции за спазване на безопасност.

Всеки е добре дошъл в община Благоевград, включително и Кирил Петков, стига да спазва законите и правилата."

"Това становище е скандално. Мястото е символ на безстопанствеността на общината. Имотът е публична общинска собственост, който не е ограден и обезопасен. Всеки гражданин може да влезе. Няма и указателна табела, от която да става ясно, че влизането е забранено. В басейните има застояла с години вода, разхождат се бездомни кучета. Целта ни беше да покажем точно безстопанствеността на общината, която трябва да си загради и пази имота и съоръженията, които все още са останали", коментира Методи Байкушев. Казва, че двама служители на общинския Инспекторат са пристигнали по-късно на мястото и са ги снимали. Не са им съставили акт за някакво нарушение, съобщава “24 часа”.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.