Тъкър Карлсън: В Русия храната е четири пъти по-евтина от САЩ. Като видите как живеят руснаците, ще се настроите радикално срещу нашите лидери

Тъкър Карлсън: В Русия храната е четири пъти по-евтина от САЩ. Като видите как живеят руснаците, ще се настроите радикално срещу нашите лидери
16-02-2024г.
0
Лентата

Американският журналист Тъкър Карлсън, който в началото на февруари посети Русия и взе интервю от руския президент Владимир Путин, се възмути, че хранителните продукти в Русия са четири пъти по-евтини, отколкото в Съединените щати. Той публикува видео от посещението си в московски хипермаркет на сайта си, пише "Известия".

„Ако влезете в руски магазин за хранителни стоки и видите колко струва храната и как живеят хората, това ще ви настрои радикално срещу нашите (американски – ред.) лидери. Така или иначе преживявам това“, каза той.

Журналистът посети хипермаркет в търговския център "Гагарински", където купува хляб, брашно, плодове, вино и други продукти. Карлсън отбеляза, че всичко това може да бъде закупено от четиричленно семейство за една седмица. Общо той е платил 9481 рубли (приблизително 104 долара) за хранителни стоки. В същото време журналистът уточни, че в САЩ би платил над 400 долара за подобна покупка, четири пъти повече.

Преди това Карлсон изрази възхищение от метростанция "Киевская" в Москва. Според него тя "изглежда по-добре от всичко в САЩ". Той отбеляза чистотата и реда на гарата, която с екипът му посетиха.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.