ТИПИЧЕН ВРЕМЕВИ ХОД НА ДЕЙСТВИЕТО НА ЕДНА ВАКСИНА

ТИПИЧЕН ВРЕМЕВИ ХОД НА ДЕЙСТВИЕТО НА ЕДНА ВАКСИНА
11-01-2022г.
48
Гост-автор
ТИПИЧЕН ВРЕМЕВИ ХОД НА ДЕЙСТВИЕТО НА ЕДНА ВАКСИНА
(малко повечко обща култура може да ви спаси живота!)
0. Инжекция.
1. Първата седмица-две сте в ПОВИШЕН риск от зараза с това, против което са ви ваксинирали. Пазете се, за да не измрете като старците в домовете из европите, които ги заразяваха и ваксинираха по време на вълна. Затова старите лекари са учили, че ваксинация по време на вълна е лоша идея.
2. После имате защита. В случая тя е 3-5 месеца. Рискът да се заразите, прекарате тежко или умрете е НАМАЛЯЛ. Но защитата постепенно изветрява.
3. После отново влизате в период на ПОВИШЕН риск от зараза с това, против което са ви ваксинирали. В случая това става около 6-тия месец. Рискът е не много увеличен (и всичко е индивидуално), но този период е дълъг. В случая е неизвестно колко дълъг (месеци? години?) и за какъв % от хората опасността е реална.
Описаните от мен явления са известни за много болести/ваксини. Напр. още от времената на едрата шарка. Сега нови данни от Швеция показват, че няма нищо ново под слънцето.
Заключение: Общият баланс е в полза на ваксинацията, ако правилно са преценени рисковете от инфекцията и ваксината. Затова бих се ваксинирал при опасност от едра шарка (смъртност 30%), въпреки тежките странични ефекти на ваксината, която води до вкл. тежки мозъчни увреждания (късметлиите се оправят или умират, кутсузлиите се превръщат в зеленчуци). И бих следил колко време е минало между ваксинацията и вълната шарка, за да зная кога добре да се пазя.
 
    Автор: д-р Юлиян Караджов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.