ТИ! Изпи ли вече своята белина!

ТИ! Изпи ли вече своята белина!
24-01-2022г.
103
Гост-автор

ТИ! Изпи ли вече своята белина!

Репортажът по БТВ ме съкруши и макар да става дума за едва около десетина хиляди души в България, които вярват, че всичко на този свят се лекува с редовно пиене на белина/дезинфектант (от пърхот, през Ковид, до всеки вид рак), смазващото е, че дори да изгледат историята на мъжа, когото включиха от реанимацията на болница "Лозенец" и едвам говореше, въпреки кислорода в носа и след 35 дни борба за живота му след зараза с Ковид, те няма да повярват на нито един довод.
В такава ситуация се сещам за Българската Барби.
Някога хубава жена, тя се вманиачава по лицеви корекции, които я превръщат в урод. Ако обаче срещу нея застанат сто човека и заявят, че тя е урод, жената ще си каже, че цели сто човека й завиждат. Ако са 1000 човека, тя ще се зарадва още повече.
Кастовото деление в света отдавна не е на основата на парите - то е на база култура, познание, емоционална интелигентност, грамотност и способност за осмисляне на информация.
Интернет даде възможност на абсолютно всеки да изрази своята позиция, независимо колко невежа и неграмотна е тя.
Остава ни простият, но ефективен подход - хигиена на личното пространство. ФБ ме срещна и сближи с изключителни хора, с които сме от една порода и сме вече скъпи приятели. Разделих се с лични познати, с които в последната година по никакъв начин не успяхме да намерим общ език. Е - и това се случва.
Важното е да оставаме близки с хората, които ни карат да се усмихваме и да бъдем себе си.
 
   Автор: Лияна Панделива, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.