Тези дни се пише новата история на България. Но с най-срамните страници в нея.

Тези дни се пише новата история на България. Но с най-срамните страници в нея.
29-06-2022г.
94
Гост-автор
ВТОРИЯТ ПЛАН НА ДВЕ СНИМКИ - РАДЕВ ДО БАЙДЪН В МАДРИД И ЧЕРЕН ДИМ НАД РУСКОТО ПОСОЛСТВО В СОФИЯ
Ето вторият план на две снимки за историята:
28 юни 2022. Срещата на НАТО в Мадрид. Президентът на България изненадващо е инсталиран до дясното рамо на американския президент. Ако се спазва неписания протокол, до неофициалния шеф на НАТО би трябвало да е шефът на ЕК, след като от лявата страна на Джо Байдън е домакинът - кралят на Испания. Урсула фон дер Лайен е запратена на втория ред, което е напълно съзнателен протоколен гаф.
Изключителният политически жест към Румен Радев се дължи на Кирил Петков. Това е НАТО-вската благодарност за изгонването на 70 руски дипломати от България. А и признание за държавния глава, който е в синергия със стратегическия дневен ред на САЩ. Радев отказа да коментира казуса с изгонените руски дипломати с наивното оправдание, че не разполага с достатъчно информация. И така синергично подкрепи едноличните и незаконни действия на министър-председателя.
29 юни 2022. Над руското посолство в София се извива черен дим. Очевидно се горят документи. Това става само по две причини - в навечерие на война или преди скъсване на дипломатически отношения. Но и в двата случая предстои спешно напускане на сградата на мисията.
Тези дни се пише новата история на България. Но с най-срамните страници в нея.
 
 
 
    Автор: Велизар Енчев, фейсбук
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.