ТЕРИТОРИЯТА НА МЪРТВИТЕ УЧИЛИЩА

ТЕРИТОРИЯТА НА МЪРТВИТЕ УЧИЛИЩА
03-05-2021г.
153
Гост-автор

Надали има българин, който да не е виждал затворени и разрушени училища. През последните тридесет години България, по-точно националните предатели, затвориха над 1400 училища. Обикновено в малки населени места, обричайки ги на обезлюдяване и забвение.

Тъжна гледка е разрушено училище! Сещам се за детския глъч, за надеждите, за детските гласчета, четящи на глас или декламиращи, за вълненията покрай празниците….а сега е тишина. Призрачна, грозна, катастрофална тишина. Само един кон пасе около разрушеното училище в Орешец. Почти не се виждат хора. И не само там. Навсякъде. Като чума пълзи омразата към образованието. Когато управляват бедни духом, те искат да принизят всички и всичко до своето ниво. И почти успяват.

Усвояват пари по европейски програми да плащат на НПО-та да работят в гетата и да ги убеждават срещу милиони левове да ходят на училище. В същото време затварят училище след училище в български села и градове. Сорос побеждава, нали?

Когато един народ е лишен от грамотност, образование, история и традиции, той става стадо, което е лесно управляемо. А ние продължаваме да блеем, докато България около нас загива.

И да припомня – СВОБОДАТА Е ЗАПОЧНАЛА ОТ ВЪЗРАЖДАНЕТО! От историята, образованието и културата! От българският дух. ОТ БЪЛГАРИТЕ! ЗАЩОТО ТУК, СЕГА И ЗАВИНАГИ ТОВА Е И ЩЕ ОСТАНЕ ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИТЕ! А тези, които причиниха това на българския народ, ще си получат заслуженото!

   Автор: Елена Гунчева, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.