Тепърва ще гледаме политически заигравки с пандемията

Тепърва ще гледаме политически заигравки с пандемията
16-01-2021г.
7
Гост-автор
"Възраждане" е първата партия, която официално протестира и иска незабавно и пълно прекратяване на мерките против епидемията. И звучи прекрасно - да се върнем към нормалния начин на живот. А ще се върнем ли, ако махнат мерките?
Подобен популистки подход използваше и Борисов - първо напролет наплашиха хората прекалено, когато у нас се заразяваха по 20 души на ден, и той го играеше спасител ("Ще бъдем в ада", "Целта ми е да ви спася" и др.). После Борисов пусна на Мангъров, и наесен, когато цяла Европа беше със строги карантинни мерки, правителството му ги въведе с 2 месеца закъснение, вече се заразяваха по 3-4 хил. на ден. С което Българрия се изстреля начело по смъртност. И скоро след това Борисов каза "Разпоредил съм от 21-и да отворят всичко".
И така - тепърва ще гледаме още политически заигравки с епидемия. Те разчитат на депресирани и неверници, които не могат да приемат, че има вирус и заплаха и или не вярват в съществуването му, или не вярват, че е по-различно от настинка, и всичко е параноя. Не вярват и че има умрели, лъжат ни.
Е как си го представят - като отворят всичко?
Ще се напълнят ли ресторантите? Те и преди да ги затворят тази есен бяха празни. Или ще се напълнят болниците? Ще си махнат ли всичкии маските?
Досега против мерките са се изказвали и от партията "Има такъв народ". Имаше ли още партии и политици да искат всичко да се отвори?
 
   Автор: Иван Бакалов
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.