Тактиката на Борисов

Тактиката на Борисов
10-08-2020г.
6
Гост-автор

Автор: Явор Дачков

Мисля, че снощната случка с Христо Иванов и Маджо е променила решението на Борисов да подава оставката за която намекна с внуците пред камината.
Борисов действа инстинктивно и със сигурност е видял възможност да разводни още малко оттеглянето си с този сюжет. Колкото и лицемерно да е от негова страна, защото той е премиер на Маджо, а Ангелкова беше персонален министър на Маджо и прекалено близка негова приятелка.
Сега пропагандната машина на управляващите ще се фокусира върху този сюжет, а Христо ще глътне малко вода след първоначалния си триумф на протестите, които почти яхна.
Тактиката на Борисов ще е да стане прекалено късно за служебен кабинет и да изкара мандата, дори и като премиер в оставка, на фона на парламентарни совалки за втори, трети, четвърти и пети мандат (метафора), докато се извъртят всичките политически сили на преговори и прочие процедурни хватки.
От енергията на протеста и от записите в чекмеджетата на Божков и Цветан Цветанов зависи дали тази тактика ще успее. По-скоро от второто, защото протестите нямат енергия.
А президентът в това време пише стратегии за развитието на България през 2038 година, които ще чете само Сашо Маринов, който всъщност ги е писал.

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.