Свързана с жената до Гешев фирма купи мезонет 350 кв.м. от приятеля на Гешев Марио Кръковски

Свързана с жената до Гешев фирма купи мезонет 350 кв.м. от приятеля на Гешев Марио Кръковски
21-07-2021г.
213
Гост-автор

Фирмата ЕС ТИ КОНСУЛТ 2020, чийто телефон съвпада с адвокатската кантора на Детелина Ханчева е купила мезонет 349 кв. м. и ателие 71 кв.м., заедно с гараж и паркоместа, в столичния квартал “Кръстова вада”. Сделката е изповядана на 10 септември 2020 г. за 420 000 лв. Продавач е фирмата МАВ ГРУП БИЛД, собственост на Марио Кръковски, за когото главния прокурор Иван Гешев признава, че са в близки приятелски отношения.

Справка от имотния регистър за придобивката на Ес Ти Консулт 2020.

ЕС ТИ КОНСУЛТ 2020 е създадена на 23 април 2020 г. от Стойна Кацарова. Контактният телефон е 088729592: Търсене в информационната система АПИС с този телефон връща още два записа, свързани с Ханчева. Те са от 2019 г., когато тя се регистрира като адвокат и от 2021 г., когато тя създава адвокатска кантора.

Проверка на БРРД установи, че на този телефон отговаря адвокатската кантора, а не самата Ханчева или консултантската фирма ЕС ТИ КОНСУЛТ 2020. Самият имот е ново строителство и изглежда все още необитаем.

Загадка е как новосъздадената консултантска фирма е успяла само за няколко месеца да се сдобие с такава внушителна сума и да придобие въпросните имоти. Върху тях не е вписана банкова ипотека, така че средствата явно са от дейност на фирмата или вътрешнофирмен заем, а не от банка. Странно е и придобиването на елитни жилищни имоти, а не примерно на офис за дейността на консултантите.

Фирмата не е подала годишен финансов отчет в НАП за 2020 г. и така не може да се разбере дали е деклариран този актив и какъв е произходът на средствата за него.

Коя е Детелина Ханчева?

Историята на жената, от която главния прокурор Иван Гешев има две деца, беше разказана от сайта Биволъ преди две години. Тя прави впечатляваща кариера от танцьорка на пилон и служителка във фирма на ромския барон Станчо Владов, до адвокат и юрисконсулт на фирма на енергийния бос Христо Ковачки.

Ханчева е била съдружник с Кръковски. През 2012 тя основава фирмата ОТЕА заедно с “М консулт 95” на Марио Кръковски.  Тя е известна и с отличния си нюх в имотните сделки. Според разследване на сайта Фрогнюз през 2014 г. Детелина Ханчев заплаща само 465 лв. или 234 евро на квадратен метър за апартамент от близо 86 км. м. Пазарните цени за такъв имот са близо 900 евро на кв.м. Продавач е фирма на Марио Кръковски.

Впоследтвия стана ясно, че друга фирма е финансирала със заеми сградата, в която Ханчеа е купила апартамента. Тя принадлежи на Марио Кръковски и на Александър Ваклин, главен свидетел по скандалното дело срещу Десислава Иванчева, в което Гешев взе най-дейно участие.

По този случай беше извършена проверка по сигнал на ГД Боец, която не откри нищо нередно. Сделката е изповядана дори на цена под данъчната оценка, но прокуратурата не вижда проблем в това. Но от прокурорското постановление се разбра, че Марио Кръковски е дългогодишен приятел на Иван Гешев.

“От данните по преписката се установява, че Иван Гешев се познава от дълги години с Кърковски и двамата са в приятелски отношения” – пише в постановлението на Специализираната прокуратура

В светлината на тези факти новата имотна придобивка на ЕС ТИ КОНСУЛТ 2020 изглежда като поредната имотна врътка през сламени лица, от която в крайна сметка да се облагодетелства  семейството на Иван Гешев.

   Източник: bird.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.