Свикнали сме с измамата, която ни се представя на всички президентски избори.

Свикнали сме с измамата, която ни се представя на всички президентски избори.
08-11-2021г.
29
Гост-автор
Виждате ли нещо нередно в долната корица? Виждате ли нещо странно, нещо, което не е така?
Най-вероятно не. Свикнали сме с измамата, която ни се представя на всички президентски избори. А измамата в случая е присъствието на Лозан Панов в челната тройка, след като всяка социология показва, че той не е в нея. Въпреки това го виждаме навсякъде, по всички корици, статии и списания в първата тройка. Защо?
Защото от години един задкулисен, олигархично-медиен кръг успешно налага своя кандидат, този на "демократичната общност", като уж част от челната тройка, на всички президентски избори. Въпреки, че той НИКОГА не се оказва там. Тази година това е Лозан Панов, който реално гравитира между 5% и 6% във всички социологии, след реално третия в надпреварата - Карадайъ.
На миналите избори, през 2017-та, беше абсолютно същото с Трайчо Трайков. Пак този медиен кръг го наложи като "един от тримата претенденти", набута го по всички възможни корици, дебати и статии. А всъщност се оказа чак 6-ти, с 5.87%, след Орешарски (6.63%), Марешки (11.17%), Каракачанов (14.97%), Цачева (21.96%) и Радев (25.44%). Но по време на цялата кампания беше там, отпред - лепнат в челната тройка с Цачева и Радев по всички възможни медии, списания, дебати и от всички "уважавани журналисти". Тези демократичните, които реват за медиината среда у нас.
На по-миналите избори, през 2011-та, беше....абсолютно същото. Пак така набутваха в челната уж тройка кандидата, зад който застана задкулисния олигархично-медиен кръг на "демократичната общност". Тогава това беше Румен Христов, издигнат от коалиция "Съюз на десните сили" и конкретно от Мартин Димитров като председател тогава на СДС. Мартин сега, разбира се, е народен представител от Демократична България. Отново се повтори същият филм - уж трети, уж част от "голямата битка", а реално 6-ти. Като Трайчо.
Дойдат ли президентски избори си проличава тежеста, която задкулисният олигархично-медиен кръг на Прокопиев и остатъците от "Глобална България" упражняват у нас. Тежест, която им позволява перманентно да създават заблудата, че партиите и кандидатите им са в челната тройка, а не някъде между 6-то и 4-то място. А пък бъде ли сформиран кабинет - да го напълнят със свои министри. Дори ако формалните им партии не са влезли в парламента.
Няма друга такава мрежа у нас, чието присъствие както в медиите, така и в правителствата, да е няколко пъти по-тежко и голямо от електоралното такова. Няма друга мрежа у нас, която толкова несъразмерно за бройката си да упражнява влияние върху обществото ни.
Не ми вярвате? Вижте сами дали до края на кампанията няма да продължат да дават на Лозан Панов трибуната на "трети" в надпреварата, а след това сравнете това с резултата от изборите.
 
    Автор: Кристиян Шкварек, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.