СВАЛЕТЕ ГО. ИЛИ ЩЕ ПЛАЧЕТЕ.

СВАЛЕТЕ ГО. ИЛИ ЩЕ ПЛАЧЕТЕ.
11-08-2021г.
85
Мартин Карбовски

Между журналисти тия дни се разквазва кратко как “новите демократи” от “протестните партии” свалят материали от новините. В една кабеларка някой пуснал нещо, материалът съдържал цитат, за някого. Един новите печени, но необръщани демократи се обадил със следното съобщение-предупреждение: “Свалете го или ще плачете…” Адвокат заплашва журналист. Историята на нашия живот.

Не, колегите не са свалили материала. У нас жълтата преса цъфти и връзва своите политически плодове. Но свалянето на материали (извън жълтата преса!) върви с пълна сила след ГЕРБ. На линията са просто други хора, борци за демокрация, адвокати, които се правят на страшилища, новите мутри на новата “свобода”.

Ако се питате защо много журналисти работят в интернет и нямат телевизия зад гърба си - това е отговорът. За да не плачат по времето на ГЕРБ, много от телевизиите сваляха материали, ей така, за всеки случай. На истинските журналисти им писваше от такива ситуации.

Другият тип журналисти просто се адаптираха. Свалете го или ще плачете. Не е молба. Не е разговор. Това е начинът, по който се управляваха медиите, начинът на водене на политика.

Малките демократи, претендиращи за морал и некритикуема правота са новите герберчета. Имахме подозрения към тях. Не трябва да ги оставим да се превърнат в червени телефони. Стига им толкова.

Ако ме поканите в Парламента да ви разкажа как се прави журналистика последните десет години, ще ви кажа кой е въпросният политик. Колегите ще потвърдят, разпитах ги. Да, ще ви настръхнат косите.

И смешното ще е, че въпросният адвокат ще е там някъде в парламентарната комисия по свободата словото. Или нещо подобно. Това са крадците на нашата свобода на словото. И те не крещят “дръжте крадеца”. Те са гаранти на тая свобода. Представи си.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.