Студент от Юридическия факултет в писмо до А. Герджиков с призив да подаде оставка

Студент от Юридическия факултет  в писмо до А. Герджиков с призив да подаде оставка
25-11-2021г.
105
Гост-автор
Смятам, че причините за оставката Ви са очевидни. На първо място - политизирането на университета като институция. Фактът, че Вие продължихте да заемате ръководния пост във висшето учебно заведение по време на активната си предизборната кампания за президент на Република България, макар и в отпуск, е безспорно доказателство в подкрепа на това твърдение. Нещо повече – Вие се възползвахте от авторитета на университета за постигане на лични и политически цели. Не е за подценяване и фактът, че всичко това имаше за цел изпиране на заслужено уронения имидж на ПП ГЕРБ.
Оценката Ви за работата на прокуратурата и КПКОНПИ като "прилична" буди съмнения относно обективността Ви. Разбирането на голяма част от българското общество е, че именно те са щитът, пазещ корупционните практики на кръговете около двете политически партии, от които получихте най-широка подкрепа на изборите.
Като участник в протестите от 2020 г. не мога да не определя като срамно присъствието на бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов в предизборната Ви кампания. По време на същите тези протести, докато г-н Маринов заемаше въпросния пост, Ваши студенти бяха брутално пребити от силите на реда зад колоните на Министерски съвет. Доказателства за това бяха излъчените по всички национални медии. Считам, че здравето, свободното изразяване на позиции и просперитета на студентите трябва да бъдат приоритет за всеки ректор, а не личните, политически и партийни цели.
 
   Автор: Тодор Илиев, студент от Юридическия факултет на СУ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.