Строят нов затвор близо до магистрала "Хемус"

Строят нов затвор близо до магистрала
01-02-2021г.
9
Гост-автор

Сериозният проблем с местата за лишаване от свобода е в София. Той касае Централния затвор и двата ареста. Границата на реконструкция в тези сгради е достигнала почти своя максимум, трябва да се мисли за едно радикално действие. Вървят подготвителни процедури, които предвиждат строителството на нов софийски затвор на изток от столицата, близо до магистрала "Хемус".Това заяви пред NOVA заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

За приетите на второ четене промени в НПК, с които Народното събрание одобри въвеждането на фигурата на прокурор, разследващ главния проф Проданов каза: „Трябваше да се направи нещо видимо, така че да се отговори на очакванията на нашите международни партньори”.

„Промяната за това специален прокурор да наблюдава главния, беше необходима. Трябваше да се направи нещо видимо, така че да се отговори на очакванията на нашите международни партньори”, изтъкна заместник-министърът.

„В обществото има различни мнения по този въпрос. Самата прокуратура не е убедена в необходимостта от подобна фигура, има и политици от управляващото мнозинство, които също изразиха определено несъгласие с подобен подход”, каза още той. И допълни: „В крайна сметка нито един проблем в нашия сложен живот няма едно единствено решение. Явно това е възможното решение към момента”.

  Източник: politika.bg

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.