Стрелбата във Виена: Стотици останаха блокирани в операта, българка разказва за ситуацията вътре

Стрелбата във Виена: Стотици останаха блокирани в операта, българка разказва за ситуацията вътре
03-11-2020г.
17
Гост-автор

Терористичната атака във Виена блокира посетителите на операта в австрийската столица. За това съобщи за bTV Кристина Асенова.

При нападението тази вечер има загинали и ранени, като изстрели е имало на шест локации в града.Няма данни за пострадали български граждани. Тази вечер беше последната преди обявяването на национална карантина в страната и хората бяха изпълнили улиците на града, заведенията бяха пълни, огромен интерес имаше към културните мероприятия.

По думите на Кристина Асенова след края на представлението в операта, стотиците зрители са помолени да останат в сградата, като силите на реда не са уточнили кога вратите ще бъдат отворени, за да се приберат.Тя допълни, че хората са спокойни и няма паника. Полицейското присъствие в сградата е засилено.Няколко часа по-късно на посетителите им е било позволено да излязат, извозени са от униформени до домовете им.

Жителите на австрийската столица бяха предупредени да не напускат жилищата си. Полицията ги призова да не споделят снимки и видеа от мястото на инцидента в социалните мрежи, а да ги изпращат на тях. Местните власти заявиха, че единият от извършителите е починал, а друг е задържан. Издирват се и останалите. От Вътрешното министерство в Австрия определиха атаката като терористичен акт.

В медиитесе появи и информация за заложници, но тя все още не официално потвърдена.

Източник: bTV

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.