Странно е днес точно бившите управляващи да критикуват по ковид темите.

Странно е днес точно бившите управляващи да критикуват по ковид темите.
21-10-2021г.
16
Гост-автор
Намалете лицемерието и популизма! Не ви ли стигнаха близо две години на тежки изкуствени червени линии, да видите, че това не работи и народът не го иска. Ето че агресията се обръща.
Странно е днес точно бившите управляващи да критикуват по ковид темите. Странно е БСП да скача срещу сертификата, след като точно нейните привърженици са най-уплашени от вируса. Странно е как сега прогресивните либерали искат затваряния и сертификати, след като масовата опорна точка сред тях през март миналата година беше "това е истерия, не ни затваряйте". И правеха палави интервюта с проф. Мутафчийски. А протестите после горяха маски и чакаха доц. Кунчев да го питат дали наистина има вирус. Ама всичко това се забравя... Странно е как поклонниците на "науката" сега се радват, че ще надделеят над Ганя с ваксина, но иначе по разните модни прогресивни теми са "моето тяло - мой избор". Странно е днес сертификат да въвеждат хора, които до онзи ден бяха за либерални мерки.
Намалете лицемерието и партизацията!
Да, светът е в ненужна истерия и прекали с реакцията на вируса. Да, зеленият сертификат е почти дискриминация. Да, тези ваксини май са по-скоро добър имуностимулант (ползвайте ги!). Но нали тоя "Фейсбук", дето го четете постоянно, ви научи, че трябва да имате мъдростта да знаете какво не може да се промени. Уви, ето това не може да се промени - западният свят е тръгнал към тези сертификати и толкова. И на мен ми е гадно.
Обратното обаче означава утре да се затворим всички. Извинете, неваксинирани приятели, но това вече би означавало да го отнеса, заради вас, и аз - който спазвам правила, ваксиниран съм и това е бил моят избор. Моето тяло, моят избор, нали така, драги поклонници на бгмама, борци за незнайни права и т.н. Демокрацията не е диктатура на мнозинството. Не го казвам от егоизъм, казвам го като пример.
Пък и кои права точно? Със същия патос ли протестирате, когато за децата се искат задължителни ваксинации? Съвсем примерно.
Разберете, без ваксина, утре България ще е гетото на Европа. Това ли искаме!?
И изобщо, аз може би имам инстинкт винаги да съм контра. Когато ме заливат ковид фундаменталисти, роптая. Същото е сега - когато се надига вълна от псевдоборба за права. Впрочем, ако с потъналите в ковид теми поне имам различия, с агресивните конспиромани дори нямам разговор. Затова и рядко ги обсъждам - те са отвъд.
Смятам, че и българският народ е именно такъв - далеч от крайностите. Да, може да не изгаря от желание да се ваксинира, но утре няма и да направи антиваксърски погроми в размера, който виждаме в други страни.
Затова много моля столичната морализаторска интелигенция да не приписва антиваксърството, конспирациите и т.н. на "българите". Контракултура има в целия свят, меко казано, не е само у нас. В САЩ едни подобни хора нахлуха в самото сърце на демокрацията.
Две конкретни неща могат да се направят, за да намелее напрежението. Да се признаят най-накрая правата на онези, които нямат ваксина, но имат антитела. И да се включи администрацията в примера с ваксинирането.
 
   Автор: Първан Симеонов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.