Страхове от всички посоки.

Страхове от всички посоки.
13-03-2021г.
35
Гост-автор
"Пандемията трае дълго, води до панически нагласи, живот въз основа на слухове вместо реална информация, недоверие към властите, домашно насилие, ръст в употребата на алкохол и наркотици, поява на фобии, шизофрения, аутизъм, деменция, трайни личностни промени, постковиден синдром" - из обясненията на професор психиатър за положението в Русия, което е валидно и за България и за много страни.
Изглежда не си даваме достатъчно сметка какво се случва поради заобикалящите ни отвсякъде коронавирусни теми.
Работата е, че всички тези разстройства се изливат в социалните мрежи и засилват допълнително напрежението.
Раздухват се страхове, но не само от вируса. С пандемията се развиват страхове от ваксините, които са вредни, чипират ни, от пъклени планове на правителства, които искат да ни поробят или убият, от противоепидемични мерки, които били вредни и т. н. Страхове от всички посоки.
Например искането да се премахнат всички предпазни мерки, защото няма вирус, или това е обикновен грип, е по-скоро невротична реакция, не основана на наука и логика.
У нас около половината хора вярват в конспирации или не вярват на нищо от официални източници. Около една трета безкритично вярват на облъчването от телевизора, малка част са трезво мислещи и стъпили на земята. Вярата в конспирации не зависи от образованието и интелекта.
Тази зима социалните мрежи развиха нова мания - хора нагряват със запалка топки сняг да доказват, че е изкуствен, не се топи, мирише на пластмаса, "пускат ни го отгоре". Като кемтрейлс. До края на епидемията ще излязат още "новости".
 
   Автор: Иван Бакалов, фб
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.