Столичанка откачи от съобщенията за носене на маска в автобус №11

Столичанка откачи от съобщенията за носене на маска в автобус №11
18-01-2021г.
16
Гост-автор

Столичанка се оплаква, че е пред нервен срив от съобщенията за носене на маска, които слуша всекидневно в градския транспорт. Заради причиненото неудобство, тя обмисля да търси правата си. Пътничката, която се вози в автобус №11 за работа, е принудена да слуша 66 пъти записа за носене на маска.

„Не вярвам, че някой човек не знае какво е нужно да направи, за да спазва мерките. От две седмици съм с главоболие. Вече откачам, когато чуя записа. Цялата съм в нерви – преди и след работа“, сподели в рубриката „Пълен абсурд“ на Нова телевизия Веселина Боянова.

Тя е научила наизуст съобщението за носене на маска, защото го чува по 33 пъти в едната посока до работата си. „Госпожата цитира съобщението, но пропусна най-важната част от него, а именно, че маската трябва да покрива носа. Това е много важно. Трябва да бъдем толерантни един към друг. Това съобщение е много важно и нужно“, обясни Методи Аврамов, директор в Центъра за градска мобилност . Аврамов сподели, че от ЦМГ правят всичко възможно да осигурят продажбата на превозни документи на повече места в София. „Билети се продават в 61 обекта на ЦГМ. Столичани могат да закупят превозни документи и чрез мобилно приложение“, обясни още Аврамов


© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.