Стига охранен журналистически слугинаж!

Стига охранен журналистически слугинаж!
19-01-2022г.
53
Гост-автор

Омръзна ми в коментарните си рубрики обществената телевизия да кани ако не само, то преимуществено, добре отгледани и „нахараланени“ клакьори, клакьорки и политически бай-ганьовци на корупционната власт, особено на гербаджийската, която е несъмнен шампион в тази сфера.

Между другото омръзнаха ми и самата соц-барокова програмна схема, клишираните коментарни рубрики и мухлясалите им водещи. Дори и да се абстрахираме от чисто естетическия и интелектуален потрес, вече десетилетие да гледаме и слушаме промиващите общественото съзнание еднопосочни слугински дитирамби и глупотевини, леещи се от устите на козметично тунингованите и втръснали ни до гуша ярки представители на корупционен слугинаж и послушно-услужливата „журналистика“.

Остава обществената потребност от обективна и еднаква представителност на всички гледни точки, чрез подбор на широко ветрило от свежи експерти, журналисти и политици от всички възрастови групи и с разнообразна политическа афилиация. Защото иначе аз вече усещам, че освирепявам само като мерна оботоксените физиономии на разни ПКП-та, професорки и цветанки, както и на боботещите застаряващи лапачи ала кънчовци, биковци, бойковци и прочие.

В края на краищата ние – обществото плащаме масрафа на обществените медии за да ни осигуряват истинна и политически неутрална информация, поднесена от млади, смели и честни журналисти, а не за да са пропаганден рупор и придатък на нечии сараи или политически зайчарник или пък щедро платена хралупа за охранен и застарял журналистически слугинаж.

Нужна е незабавна реформа на критериите за интегритет и журналистически стандарти в СЕМ, БНТ и БНР, с цел създаване на гаранции за обективно, качествено и политически неутрално медийно съдържание в обществените медии. Българите имаме право на това!

Щях да пропусна – КОШЛУКОВ ОСТАВКА!

    Aвтор: Мариела Стайкова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.