Стерилни, послушни роботизирани слуги, с безизразни лица погледи

Стерилни, послушни роботизирани слуги, с безизразни лица погледи
16-02-2022г.
43
Гост-автор
Войната на CNN с Джо Роугън само показва какво представляват днешните корпоративни медии.
Всяко интервю на Джо Роугън се гледа от приблизително 11 милиона зрители, докато CNN рядко стигат подобни цифри, дори и половината не могат. Рейтингът им е доста по-нисък.
Медиите са свикнали те да определят потока на информация, да ви казват как и какво да мислите, какво е правилно и какво да достига до нас. Те избират какво и кого да слушаме.
Джо Роугън кани хора от различни сфери, с различни мнения, задава им въпроси, опитва се да научи нещо от събеседниците си. Прави грешки и се извинява за тях, признава ги. Опитва се да чуе различни позиции и гледни точки, да научи причината за тях.
Корпоративните медии постоянно правят грешки, най-вече географски като стане въпрос за CNN, но не се извиняват, а се държат като единствен достоверен източник на информация.
Наскоро Джо Роугън покани двама доктори, които са сред най-изявените специалисти в своите области. Става въпрос за д-р Робърт Малоун, който е всепризнат пионер в създаването на РНК ваксините, има 9 патента в това направление. Същите ваксини, които днес повечето се боцкаме с тях. Другият му епизод е с д-р Питър Маккола, известен кардиолог, най-публикуваният такъв специалист в историята.
Атаките към тях са заради малко по-различните мнения, които имат. Споделят своите съмнения и опасения. Не е казано, че всички трябва да се съгласяваме с тях. Ала атаките срещу тях всичките бяха убийствени и медиите с цялото си озлобление и ожесточение ги заля с лавина от помия и омраза. Не за друго, а защото медиите изпитват страх от някого, към когото нямат контрол и може да им наруши монопола, който са свикнали да имат.
Намесата на властите в САЩ и натиска, който се опитват да наложат върху Spotify, за да "канселират" Джо Роугън само показва, че медиите не са наш източник на информация, те не се борят и контролират нарушенията на властимащите, а са тяхно средство, продължение на властта. Послушници.
Медиите не са атакували така хора като Борис Джонсън или британските министри, които нарушаваха системно пандемичните мерки. Или военните престъпления и жестокости на корпорации с участието на управляващите. Но инак смазват обикновени подкастъри, предаващи от импровизирани мазета, и които имат наглостта да им отнемат вниманието на нас, публиката, обикновените хора, овцете.
Само погледнете работещите в CNN журналисти. Стерилни, послушни роботизирани слуги, с безизразни лица погледи, без собствена самоличност или идентичност, просто инструменти, които си отварят устните за да прочетат каквото им кажат, по сценарий. Следват бездушно и безропотно, като зомбита.
За радост не всички са такива, но за съжаление тези, които се опълчат и покажат индивидуалност биват смазани и "канселирани" набързо. Уважението ни трябва да е многократно по-голямо в тези условия към тях.
   Aвтор: Дахер Фарид, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.