Стефан Антонов: Човек може да бъде некомпетентен въпреки дипломите от престижни университети

Стефан Антонов: Човек може да бъде некомпетентен въпреки дипломите от престижни университети
24-09-2021г.
487
Гост-автор

Въпреки дипломите от престижни университети един човек може да бъде некомпетентен. И в момента по този начин се излага на риск фискът, тъй като човекът на поста финансов министър не е за тази длъжност“. Мнението е на Стефан Антонов, журналист в сп. „Бизнес глобал“, който следи финансовия сектор от години, работил е в Българската банка за развитие.

Коментарът му е за служебния финансов министър Валери Белчев.

„Изниква въпросът дали най-елитните студенти на най-елитните университети биха дошли в България, за да работят за български доходи. И дали елитните студенти на българските университети не биха произвели по-полезен резултат от посредствените студенти на елитните университети в чужбина“.

В предаването „Хоризонт за вас“ журналистът коментира и скандала с директора на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева:

„Скандалът е огромен. Докладът за правене на бизнес е може би най-реномираният, който международната общност взема предвид, когато оценява една държава. И да научите, че шефът на една от най-могъщите световни финансови институции е оказала влияние за манипулиране на доклада, е скандално – заради липса на почтеност и заради това, че манипулациите стават в полза на богати държави за сметка на бедни“.

   Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.