Станислав Балабанов: Която и партия от протеста да предложи правителство, ще бъде задушена в парламента

Станислав Балабанов: Която и партия от протеста да предложи правителство, ще бъде задушена в парламента
28-04-2021г.
9
Гост-автор
Която и партия от протеста да предложи правителство, ще бъде задушена в парламента. Това заяви пред журналисти депутатът от ”Има такъв народ“ Станислав Балабанов в коментар на проваленото заседание на парламента днес, след като ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха с ”въздържал се.
Балабанов обясни, че именно затова от "Има такъв народ" са върнали втория мандат за съставяне на правителство.

"Щяхме да бъдем задушени от тези, които чрез политическата си агония взимат решения, срамни за суверен. "Ще идем на нови избори и суверенът отново ще раздаде картите. Виждате каква е ситуацията в пленарна зала. 50 срещу над 100 "въздържали се“." каза депутатът

Така не става“, допълни той.

Балабанов обясни, че всички чакат да се промени нещо и промените в Изборния кодекс предлагали това, за да се отиде на по-честни избори и всеки да гласува по много по-честен и прозрачен начин.

"ГЕРБ, които популистки предлагаха мажоритарната система, за да ни поставят в неудобна ситуация, защо вчера на правна комисия гласуваха "против“, попита депутатът.

Той  сравни предложението на ГЕРБ за мажоритарни избори с това за нова конституция. Просто да печелят време и тупкат топката, убеден е Балабанов.

     Източник: frognews

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.