Сривът на CNN и други либерални рупори

Сривът на CNN  и други либерални рупори
06-02-2022г.
71
Гост-автор

Автор: Ник Илиев, Фейсбук

Тези дни дългогодишният шеф на CNN - Джефри Дзукър подаде оставка заради...нерегламентирани, повече от професионални, отношения със своя колежка. Това е официално обявената причина.
 
Други подозират отмъщение на Крис Куомо - бивш водещ на CNN и брат на доскорошния губернатор на Ню Йорк - Андрю Куомо, който пък беше уволнен от Дзукър преди няколко месеца.
 
По-интересното и далеч по-важно обаче е друго. Мощната и влиятелна някогa медия CNN, се е свила до маргинално зрителско присъствие. Шокиращо е, но едно от най-рейтинговите им предавания се гледа от...780 хил. зрители - при около 90+ млн. абоната. Подобна е съдбата и на другите медийни либерални рупори - MSNBC, CBS и т.н.

Другата "новина" от новинарския CNN e, че само за 1г. зрителската аудитория в прайм тайм-а на CNN се свива с 50%.

В същото време, средната аудитория на един от известните подкастъри - Джо Роган е...11 млн. човека. Често - над 20 млн...

Консервативни медии като Фокс и Нюзмакс също бележат значителен ръст.
 
Не знам каква точно е ситуацията на родна почва, но имам дълбоки подозрения, че тенденциите и резултатите на официалните (и официозни) медийни рупори у нас не се различава съществено от тази на задокеанските си събратя.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.