Среднощен кошмар: Шофьор на автобус заспива зад волана, пътниците в паника, децата пищят… СНИМКИ

Среднощен кошмар: Шофьор на автобус заспива зад волана, пътниците в паника, децата пищят… СНИМКИ
27-08-2021г.
183
Гост-автор

 

УБИЕЦ на пътя! Шофьор на „Юнион Ивкони” и едно кошмарно прибиране от морето.
Курс на автобус на „Юнион Ивкони”, който започна в 17.00 от Слънчев бряг и приключи в София в 00.30 след полунощ. Продължителност - 7.30. Но…този същият шофьор пое обратно в 5.30 сутринта. Като е спал около 4 часа, вместо нужните 8. Точно така явно беше тръгнал и с нас, защото почивката му на морето е от 13 до 17.
Лично го проверих сутринта, като се върнах на автогарата в 5.30, за да видя, че той наистина тръгва обратно към морето след 4 часа, макар от кол центъра на фирмата да ме уверяваха, че това не е възможно.
Оказахме се с шофьор, който буквално щеше да ни убие! 50 човека в автобуса.
По магистралата - първият инцидент – една жена изпищя – ”Шофьора, какво правиш?!” Той заспиваше на волана и се отклони към мантинелата. Изпитах ужас да не паднем в канавката и да стане като онзи смъртоносен случай с падналия рейс на магистрала ”Тракия” с 6 жертви и 20 ранени, пак на „Ивкони”.
Това за съжаление, с отклонението към мантинелата и заспиващият шофьор се повтори малко преди Пловдив. Отново отклонение вдясно, мантинела на ръба. Този път всички хора се разкрещяха, ревнаха деца, настана паника и всички пищяха да спре на първата бензиностанция. Макар и неохотно спря. Една пътничка отиде да му купи кафе, аз го помолих да слезе да се разведри, но той предпочете да дреме на волана. Като го видях как изглежда, ми призля – той едва гледаше….
Пътниците настояха да си почине, някои дори предлагаха да спи поне час, всички ни беше страх да продължим още 160 км до София. Една млада двойка дори останаха на бензиностанцията и решиха да не продължават, момичето плачеше.
От там прибирането ни и оцеляването ни се дължеше на един мъж в рейса, който седна до шофьора и му говореше през цялото време, за да не заспи отново. Той и още един мъж бяха готови да го сменят, да шофират вместо него, за да ни приберат живи.
Всички бяхме ужасени, защото от Пловдив до София вече валеше и пътят беше още по-тежък. Мъжът, който го държеше буден, му бършеше през 15 минути и предното стъкло, за да вижда дясното огледало и да не отидем в канавката. Той беше шокиран, как когато всички крещяха на шофьора да спре веднага да си почине и разсъни, той му казал, че не му пука за хората, защото напускал фирмата.
Прибирането от Пловдив до София беше 2 часа и половина, 160 километра за нас пълен ужас.
Като пътник искам да попитам ръководството на „Юнион Ивкони”, трябва ли да стане нова тежка злополука с жертви, за да си проверят шофьорите, колко са адекватни, как карат и дали това се знае по веригата, и по какви критерии ги наемат?
Нормално ли е пътниците да държат шофьора буден и да са готови да го сменят на волана, за да се приберем живи?!?
Нормално ли е този шофьор да се качи на обратния курс в 5.30, след като нас ни прибра в 00.30 след полунощ, на 4 часа сън.
Този шофьор е потенциален УБИЕЦ на пътя! И по-лошото – на него не му пукаше от това!
Името на шофьора на „Юнион Ивкони” - Васко Стоянов, направил курса Слънчев бряг-София на 25.08 в 17.00 и обратния на 26.08 в 5.30. Номерът на автобуса – СВ 9460 МВ. Всички тези факти по документи се виждат, защото името на шофьора ми го подадоха по телефона от фирмата.
Съжалявам само, че в паниката и от стрес, не се сетихме да викнем полиция на гарата и през нощта, и сутринта, за да видят документите му за пътуване през 5 часа и колко е неадекватен. Както и да го спрем изобщо да тръгне, за да не вилнее на пътя…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Автор: Елеонора Христозова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.