СРАМНА ИСТОРИЯ...

СРАМНА ИСТОРИЯ...
10-05-2022г.
105
Гост-автор

Елена Гунчева, Фейсбук

Не е срамно да си глупав, то си е природа. Срамно е постоянно да го афишираш и дори да се гордееш с глупостта си.
 
Кирил Петков, по недоразумение премиер на България, беше привикан на инструктаж отвъд океана. Може би си мислите, че са го чакали с червено килимче в Белия дом - трънки! Никой не го е чакал. Натирили са го да си говори с второразрядни чиновници, за които чуваме за първи път. Байдън, който преди време беше споменал името на Кирил Петков, явно вече дори не се сеща кой е тоя, дето обикаля като гламав Вашингтон и чака указания какво да прави.
 
Много голям интерес предизвика в мен намерението на Петков да накара "Русия да си плати". Общо взето, от думите му неизкушен от политика, география и политикономика човек би решил, че зад мъжа на готвачката стоят чутовни армии, икономика поне като на малък азиатски тигър и политическо влияние като на САЩ и Великобритания, взети заедно. Звучи много сериозно, докато не погледнеш кой го казва - човек, на когото дори в собствената му държава му казват "Простото".
 
И доколкото си спомням, май беше отишъл с официален повод да търси решение на проблемите с горивата и енергетиката.
 
Как това се връзва със закани Русия да си плати /на кого и защо не става много ясно/, остава загадка. Но пък може и така да си говори, и без това не се замисля много. Не знам дали някой от тамошните чиновници ще му обясни, че засега ресурси не може да му напечатат и да му пратят.
 
Така че, преди Русия да си плати, ще се наложи ние - българите, жестоко да плащаме за грешките на Петков! А и как ще плати Русия - Кирил Петков ще спре износа на корнишони за Русия!?!
 
* Впрочем, отчаяната физиономия на американския чиновник говори всичко за същността на срещата.....

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.