Спрете газа от Газпром!

Спрете газа от Газпром!
06-08-2022г.
393
Мартин Карбовски

За пет години цялата ни журналистика се превръща някак зловещо в нищо друго освен спекулации.

Всичко свързано с газа и страшната зима също е спекулация.

Ние просто не се ориентираме в сложната материя на тази търговия и всеки от нас вярва на своята библия, която е просто сайт, работещ в един или друг интерес.

Аз не знам кой газ е по-евтин.

Знам само географията на този проблем, но не и икономиката му, както и геополитиката му. Признавам си честно.

Затова ще се съглася на една зима проба-грешка.

Единственият начин да излезем от спекулациите е да не пуснем тази зима Газпромския газ. На мен не ми пука чий е газът. Аз искам да е евтин. И въпреки, че се съмнявам някой да продава по-далечен и по-евтин газ от руснаците (не бързай да псуваш!) - нека се пробваме една зима на американски, чукотски, албански и прочие африкански газ.

Няма друг начин да разбера кой ме лъже.

Имам пристрастия и подозрения, но те се хранят от моето минало, емпатия или съмнения. Затова давайте емпирично да докажем тезата. Та това е само една зима, нали? Спрете руския газ напълно. Нека експериментираме.

Ако останем на студено - ще знаем. Ако успеем да се стоплим - пак ще знаем. Ако се топлим на непосилна цена - картинката ще е ясна.

Но на мен ми омръзна да ме спасявате в интерес на тоя или оня посредник. Давайте и да се свършва. Някой все пак трябва да е прав.

Но докато се пцуваме, подиграваме, нападаме и дърляме - няма да знаем кой е прав. Ако пуснат пак руски газ - няма да разберем можем ли без руски газ. Помислете.

И просто го спрете. После - едните трябва да млъкнат. Писна ми от спекулации и страх.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.