Справедливост по български: 4 години затвор за двама убити и нероденото им дете

Справедливост по български: 4 години затвор за двама убити и нероденото им дете
09-09-2020г.
61
Гост-автор

Намалиха присъдата на Станислав Пислар, който беше признат за виновен за причиняване на смъртта на двама души и нероденото им дете при шофиране след употреба на наркотици. Той ще лежи 4 години и 8 месеца.

Припомняме, че на 28 май 2018 година младото семейство на 33-годишната Северина Коралска, бременна в 8-мия месец, и 35-годишният й мъж Ивайло Минчев от Бургас загина на магистрала "Тракия". На 123-тия километър автомобилът им бе премазан от тир. Зад волана му бил Станислав, който загубил контрол над тежкотоварния автомобил, блъснал се в аварийна количка за ремонт, преминал през мантинелата и се сблъскал челно в насрещното с автомобила на двойката. Северина и Ивайло загинаха намясто, но жертвите не са само две. Нероденото момченце на Северина също умира от удара.

Оказва се, че Станислав е карал след употреба на наркотици - марихуана. Първата присъда на Станислав бе 9 години, но случаят бе върнат за ново разглеждане от апелативен съд. Съдия Минев в крайна сметка постанови по-малка присъда от тази в първия процес, като 7 години лишаване от свобода се падат междинна стойност между предложението на прокуратурата и защитата. В момента решението на Окръжен съд е обжалвано и украинецът се е сдобил с по-ниско наказание.

Поредното намаляване на присъдата предизвика и остра реакция у близките на младото семейство. Сестрата на загиналия Ивайло – Доротеа Минчева, написа и призив в социалните мрежи.

„Това е третият път, в който намаляват присъдата. Тя в момента е намалена на 4 години и 8 месеца. Това е последното решение, което получихме, но все още не ни е ясно защо е намалена. Първоначалната присъда беше 12 години, след това беше намалена на 9 години поради признаване на вина”, обясни тя в ефира на Нова телевизия.

За близките на загиналите не е ясно как точно е причинена катастрофата. Те имат данни, че преди да се удари в мантинелата, камионът е блъснал пътни знаци, обозначаващи предстоящ ремонт.

„Химическа експертиза доказва, че шофьорът има химически вещества в кръвта. Не мога да кажа дали не е заспал. В едно от решенията на съда”, добави Доротеа Минчева.

Източници: Трафик нюз

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.