Спортът в БНТ се превърна в лошо подбран кръжок.

Спортът в БНТ  се превърна в лошо подбран кръжок.
27-01-2022г.
58
Гост-автор
Такааа, отлагам този пост от близо два месеца. Реших да съм смирен по време на коледния пост, после да не си тровя празниците, след това просто исках да не си развалям настроението. По съвет на приятел си причиних протокол №24 от редовното заседание на Съвета за електронни медии, проведено на 18 август 2021 година.
На него членовете на съвета беседват с генералния директор на БНТ, а новото попълнение Соня Момчилова си позволява да му зададе неудобни въпроси, свързани с някои негови действия. Естествено един от въпросите (за което благодаря) е свързан с Iskra Angelova, Boriana Puncheva и мен. В отговора на господин Кошлуков има поредица от неверни и неточни твърдения! Той казава, че е бил принуден да ме освободи, за да не наруши закона, че не ме е уволнил и че ми е предложил граждански договор! Нито едно от трите не е вярно.
Първо бях назначен на тази длъжност (изпълнителен продуцент) почти осем години преди да бъда уволнен и всички знаеха, че не отговарям само на едно от многото изисквания на длъжностната характериситка.
Второ граждански договор не ми е предлаган от никого дори и за секунда, а на единствената ни лична среща, поискана от мен, Кошлуков, който направи всичко възможно да я избегне, все пак ми каза, че не можело да стане като с Лучано преди време и че и без това всички го мразели, а ако ме остави, щели да го мразят още повече (съжалявам, че не я записах на телефона си)
Трето обадих се на Сашо Йовков, докато бях в болнични след операция от херния и му казах, че мога да дойда да коментирам мачовете от световното първенство по баскетбол през септември 2019, но той ми отговори, че не било законно, зашото съм в отпуск по болест. Със същия Сашо Йовков имах уговорка да не се шуми по казуса с освобождаването ми, докато съм в болнични, но той даде прочутото интервю на Паола Хюсеин от "24 часа", от което се разбра, че съм уволнен още преди това да е факт.
Четвърто - десет дни след като излезе това интервю, повтарям - докато бях в болнични след операция, получих документите за прекратяването на трудовия ми договор по пощата. Отидох и ги подписах, защото ми стана ясно, че генералният директор е нетърпелив и иска да се отърве от мен, а седмица по-късно се явих на държавен изпит в НСА пред солидна комисия и го взех с отличен шест.
Пето - по време на управлението на Коко Каменаров и Емил Кошлуков и въпреки прерастването на спортната редакция от "продуцентски център" в "дирекция", спортът в БНТ загуби дълго градени позиции и авторитет, и се превърна в лошо подбран кръжок.
Пиша всичко това не за оправдание, нито за да обвинявам някого, а защото тогава отказах да коментирам и заявих, че никога няма да кажа лоша дума срещу БНТ. Наглото поведение на господин Кошлуков, планирането на провокативен филм за Македония в деня на посещението на премиера Ковачевски у нас, опраскването на журналисти, назначаването на удобни на всички власти водещи, ходенето на лекции в работно време, не могат да бъдат компенсирани с повишение на заплатите и други подхвърляние на трохи в хранилката на работещите в БНТ.
Вече осъдих телевизията на две инстанции и отказах предложеното ми от адвокатите на БНТ извънсъдебно споразумение, а на колегите искам да кажа, че не съдя тях, а лично генералния директор и се надявам някой ден точно той да изплати евентуалното ми обезшетение!
П.П.: Протоколът е достъпен на страницата на СЕМ, съжалявам, че не успях да го прикача, но всеки, който поиска, може да си го причини, поучителен е!
 
   Автор: Камен Алипиев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.