Специализираният наказателен съд и специализираната прокуратура са функция и проекция на управляващата до скоро "партия" ГЕРБ

Специализираният наказателен съд и специализираната прокуратура са функция и проекция на управляващата до скоро
25-05-2021г.
16
Гост-автор
Специализираният наказателен съд е извършил проверка в регистрите си с разрешения за използване на специални разузнавателни средства (СРС) и е установил, че там не фигурират такива за подслушване спрямо служебния премиер Стефан Янев и други политици, споменати в този контекст, информират медиите като се позовават на официално прессъобщение, разпространено от спецсъда във вторник. В него обаче не се уточнява какъв срок е обхванала въпросната проверка. Казва единствено, че тя е била провокирана от "отправени внушения в публичното пространство от представители на обединение "Демократична България" за това, че Специализираният наказателен съд е издавал разрешения за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо политически ангажирани фигури".
Специализираният наказателен съд и специализираната прокуратура са функция и проекция на управляващата до скоро "партия" ГЕРБ и съвсем естествено е те да отричат, че са разрешавали използване на СРС с политически цели. Сега на ход е съпредседателят на "Демократична България" Атанасов, генерал, който предизвика скандала с твърденията си, че има доказателства за подслушвани 32 политици, министри и депутати, в това число и за подслушване на служебния премиер Янев. Интересни биха били и официалните становища на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, чийто ръководител беше служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.
 
    Автор: Любо Кольовски, фейсбук
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.