Спете си скопокойно, родители...

Спете си скопокойно, родители...
07-10-2022г.
0
Тихомир Чергов

Имам адски силна интуиция за неща, които се представят за "спонтанни", а всъщност са много добре организирани, неорганични и спуснати "отгоре".  От самото начало подозирах, че това медийно заиграване с Емили Тротинетката изобщо не е случайно и спонтанно, а причините за него не са долнопробно маркетингови, а са политически - и постепенно излизам прав. 
Беше ми ясно, че няма как някакъв случаен дегенерат с умствено ниво и емоционална зрялост на дете в предучилищната, да му дават такава голяма медийна трибуна. Подозирах, че това не е "бизнес решение" на редакторите от нюзрума, нито някакъв самороден маркетингов гений на нещото, нарекло се Емили. Taкъв тип медиен гротеска-сензационализъм не е някаква "революционна новост" - от поне две десетилетия това е запазена територия на предаванията на Мартин Карбовски. Но те са си известни като "тоалетната" и "психиатрията"  на медиите, докато сега това нещо се изтиква в мейнстрийма. 
И постепенно почна да се нарежда пъзелът. Наскоро един приятел тук разказа как е водил сина си на автомобилното шоу "Луда надпревара", където било пълно с други деца - и официален гост и "талисман" на шоуто се оказал....Емили Тротинетката. Вчера - среща на "Емили" с деца във варненски мол (на снимката). 
Все повече ми се засилват подозренията, че това нещо "Емили" е "проект", зад който стоят пиар агенции, неправителствени организации и фондации, медийни консултанти. И това в контекста на ставащите все по-масови в Щатите и Британия и очевидно организирани отгоре "драг шоута" за деца - където мъже, мислещи се за жени и облечени в оскъдни женски дрехи правят полуеротични представления пред детска аудитория в начални училища и детски градини. 
Преценили са, че все още тук не сме "дорасли" за пълната програма, затова ще ни "цивилизоват" по-отдалеко и постепенно. Туземците трябва да приемаме официалната "религия" на колониалните господари от Вашингтон и техните "мисионери" на родна земя

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.