СПАСЕТЕ РЕТРО МУЗЕЯ

СПАСЕТЕ РЕТРО МУЗЕЯ
13-03-2021г.
17

Здравейте, приятели ! Трябва да Ви призная нещо много важно. Поради ужасната изминала година и очертаващата се тази да е същата и при пълната липса на помощ от държавата и Община Варна, "Ретро музей" напуска България.

И не само той. Музей "Восъчни фигури" също напуска, в който има вече над 70 фигури. В двата музея на "Мадам Тюсо" в Истанбул и Прага взети заедно има по-малко фигури. Не знам дали му пука на някой за култура в България, въпреки че имаме Министерство на културата, но средата, която създават за подобна дейност е враждебна, непоносима и крайно нетърпима.

Апелирам към всички българи в чужбина и не само, да помислят къде би било удачно да преместим тези уникални музеи. Ще съм благодарен на всеки, който може да направи контакт или съдейства за връзка с местните власти, кмет на евентуална бъдеща локация за музеите.

Някой от Вас може да бъде следващият управител, а защо не и съдружник на бъдещите музеи. Необходими са около 2000 кв.м. зала. На всяко едно друго място бихме били по-добре приети и със сигурност повече ценени от Варна.

Не ми е лесно да Ви призная всичко това, но 6 години мъки са ми достатъчни. И преди пандемията не ми е било леко, но сега е абсолютно невъзможно.

За съжаление, Варна прогресивно намаля туристопотока си към нея, а без достатъчно туристи мега проекти като тези два музея са обречени. Аз имам вариант за Румъния, но ще се радвам да видя и други възможности. Благодаря на всички, които ни подкрепяхте през тези години !

Благодаря на управата и най-вече на собственика на Гранд мол за коректното и приятелско отношение досега !

Моля, споделяйте този мой апел, за да стигне до повече хора ! А който желае да ни посети, може да го стори до 31.12. 2021г., ако въобще издържим до тази дата. Можете да се свържете с мен на тел. номер - 00359 (0)886001070 и на [email protected] за повече информация. С уважение: ЦВЕТАН АТАНАСОВ - собственик и създател на "РЕТРО МУЗЕЙ" и МУЗЕЙ - "ВОСЪЧНИ ФИГУРИ"

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.