Солидарно преглъщаме щетите върху образованието

Солидарно преглъщаме щетите върху образованието
06-01-2021г.
7
Гост-автор
Че живеем в някакъв абсурд е ясно. От месеци се водят битки между родители и учители, между други учители и други родители. Всички са наясно, че така не става с дистанционното образование, всички са съгласни, че искат да са живи и здрави, всички искат компромис, но не го постигат и се изтъркулват в поредната крайност.
И ето идва светлия ден - предлагат ваксинация на учителите. Някакъв % ще се ваксинират, другите - не. Тя не е задължителна, нали така?
Чудесно, какви точно са шансовете децата да получат нормално образование, ако не ходят на училище?
Какви са шансовете да тръгнат на училище, ако обществото и в това число учителите не искат да се ваксинират масово?
До кога ще разиграваме живота и здравето (включетелно психическото) на децата, за да се налудуват възрастните?
Има ли обозрима перспектива при тези обстоятелства да не стъкнем с години в това положение, в което сме вече два месеца?
Значи при наличие на ваксина, и отказ учителите да се ваксинират, моля да си поемат отговорността за собственото здраве и да престане да се вменява на децата вина, че ще ги заразят - имат алтернатива - да се ваксинират. След като се предложи ваксина на учителите в едно училище, на следващия ден то трябва да се отвори. Съжалявам, но така разбирам солидарността. Моите деца, ако не са се сдобили с антитела, ще бъдат ваксинирани на момента, в който стигне до тях ваксината. Солидарно стоим в къщи, солидарно преглъщаме щетите върху образованието, солидарно даваме жертви. Надявам се е ясно, че солидарността на масата родители на ученици между 5-ти и 12-ти клас рязко ще се изпари съвсем скоро.
Ще добавя само - децата бяха отговорни през този период, нали така? Ред е на възрастните най-накрая да поемат отговорностите си.
  Автор: Валентина Ташкова
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.