София е затънала в прах и мръсотия.

София е затънала в прах и мръсотия.
01-04-2022г.
87
Гост-автор

София е затънала в прах и мръсотия.

Поради неприятния ми характер, който е склонен да задълбава , отново ви информирам за Графика на Столична община за миенето на улици, тротоари, площади и алеи, който никога не видях да се изпълни. Поводът е зверската мръсотия в София, която дишаме. И така:

Миенето е два вида - с дюзи и с маркуч.

Моята любима улица Чехов ще бъде измита с дюзи на 4 април и на 28 април.

С маркуч - веднъж на 14 април.

Дали тази година до този момент са мили улиците - НЕ! А трябваше вече шест пъти да са го направили!

Дали си спазват графиците - НЕ!

Дали ще я измият през април месец - Да видим! Аз ще следя

Дали можем да проследим графиците за предходните месеци - Не! Трият ги, да не би да сме прекомерно информирани...

Колко струва всичко това на софиянцие - не знаем.

На кого се плаща за тази дейност - не знаем, а може и някой да знае тук - да си каже, моля!

Дишането на този с години непочистен прах е опасно за нашето здраве! Лично аз боледувах преди 15 години от белодробни хламидии, които се "хващат" от курешките на птиците, т.е. от непочистения уличен прах. Аз село нямам и до скоро като кръгъл идиот не различавах петел от кокошка. Защо допълвам това. Защото докторката ме попита дали отглеждам кокошки и аз бях на път да припадна от почуда. Тогава потвърди, че съм се разболяла от улиците на София, които за последните 20 години се били превърнали в бомба със закъснител, ми каза тя. Едвам оцелях след двустранна пневмония. Какво обаче ми призна пулмоложката светило - че 70% от софиянци боледуват без да подозират от тази тежка и коварна болест, която разсипва бавно, често и без симптоми белите дробове, сърцето и костната система. Бодро я попитах дали след като съм изкарала вече този ад, имам имунизация. Не. Можело всеки божи ден отново да се разболея. Има ли други опасни болести в мръсотията и праха на улиците, питам докторката. Ми, по-добре да не съм знаела, че ще полудея, втренчено ми отвърна тя.

София е превърната в гробница, капан.

Вижте си графиците, ако не ви мързи, следете дали се изпълняват и пишете сигнали, ако отново пропускат скъпоструващото миене на София, което не ни се случва.

Защо днес пиша това? Защото точно вчера докато тонове прах влизаха в очите ми, приятелка ме попита - бе, мият ли ги някога тези улици. Не, а Фандъчка всяка година мило с усмивката на Софиянски ни обяснява, че просто не сме видели, че ги мият, видиш ли и смотаняците сме...

Миналата година измиха точно веднъж ул. Чехов, иначе по график трябваше 24 пъти, мммммммм, как му се казваше на това, м?

     Автор: Гергана Пирозова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.