Снегът затвори цяла България, стотици селища са без ток

Снегът затвори цяла България, стотици селища са без ток
28-01-2021г.
50
Гост-автор
Снежни виелици предизвикаха всеобхватни проблеми в цяла България. Стотици селища са без ток от снощи, а специално Източна България бе откъсната заради затворени транспортни артерии. Шофьорите трябва да следят непрекъснато актуална информация кое трасе кога е отворено.
 
Магистрала „Тракия“ бе затворена по обед в района на Карнобат – навяванията правят преминаването невъзможно. В социалните мрежи се появиха сведения за закъсали коли в канавките, без снегорини наоколо.
Дюлинският проход също е затворен.

Много тежко е положението в Добруджа, а и край селата на север от Варна. В района на Аксаковска панорама закъса линейка с пациент на хемодиализа. В община Суворово пък се очаква да бъде обявено частично бедствено положение.

Проблеми с тока имат хиляди жители в Северна България. Така например скъсани електропроводи оставиха без електричество села в общините Враца, Мездра и Оряхово.

Затворени са и двата ни пункта към Румъния.

Тежко е положение на граничния пункт Лесово.

В Шуменска област спря не само токът, но конкретно в Плиска – и водата. Помпената станция там не работи при липсата на електричество.

Електрически аварии има и в област Стара Загора.

В планинската община Руен паднал далекопровод остави без ток 3 селища. До село „Средна махала“ е блокиран снегорин, който се изтегля с тежка техника. 15 см е снежната покривка в района на Странджа

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.