СМЯНА НА МЕСТАТА

СМЯНА НА МЕСТАТА
09-02-2024г.
0
Мартин Карбовски

Комунизмът си отиде заради неадекватността на лидерите му. Сенилните старчета ръководители на социалистическите държави един по един спряха да са ефективни като лидери. Техните подчинени ги предадоха с лекота на Запада.

Днес има смяна на местата. Джо Байдън е по-сенилен от Брежнев в последните си дни. Наречете Путин агресор, диктатор, лошо джудже или нечий  двойник. Но как ще отречете очевидното - Путин е адекватен в поведението си. А няма нищо по-лошо за една група хора от неадекватен лидер.

Бихме искали от Джо Байдън да говори пред нас два часа. Малко история на Съединените щати, малко империализъм, малко словесна агресия - това се очаква от американския президент. Стил от Рейгън, чар от Кенеди, осанка от Бащите - основатели. Вместо това всички виждаме, че Спящия Джо не може да говори. Явно демократската (не става дума за демократичната) скамейка е много къса.
А има и друг проблем - САЩ трябва да обосноват всички войни, които водят в момента, както и всички войни, които досега водиха. Което е невъзможна задача. Войните на САЩ не са войни за демокрация и справедливост. Ако влязат в тотална война - вече няма такава пропаганда, която да я обоснове.

Цинично казано на Путин му е лесно - войната се води на негова територия. Или (ако не сте съгласни) - води се на прага му. Това логично му дава предимство в жанра на пропагандата. И да, това е гражданска война. Част от пожарите, които Америка разпалва, опитвайки се да строши мира и планетата.

Но е смешно някак, историята си прави шеги с нас - днес Брежнев живее в Белия дом, а агресивният кагебист Владимир явно има право да се защитава по най-американския начин. Какъв е амерканският начин, ето - Путин води американски тип война, обратното на Отечествена - на ограничени територии, с ограничен от самия него ресурс, без да нарушава цивилния ритъм на живот в страната си. Прави впечатление, че гражданските жертви в Украйна са малко. 
Западната пропаганда спестява този факт, както спестява, че в другата война се извършват действия на ръба на геноцида.

Путин има само един проблем, за разлика от англосаксонците - и това са предателите. Подмазвачите. Кариеристите от славянски тип, бедните души с празните джобове. Американците са купувачи, руснаците са продавачи. И затова жестокостта към предателствата е жизнено нужна на Изток. Но на изток имат и друг проблем - не правят разлика между критици и предатели.
Историята е виц. Спящия Джо срещу Владимир Владимирович. 
Заложете на съвестта си, не на слугинското си ДНК. И ще победите.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.