БОРИС БОНЕВ АПОСТАТ

БОРИС БОНЕВ АПОСТАТ
12-12-2023г.
0
Мартин Карбовски

Глупави са всички тези заяждания за коледната украса на София. Просто обикновените хора тричат общинската власт, така както жълтопаветните тричаха всеки, който не е от тяхната секта. Просто им се връща по същата технология, но това пак не създава разговор.

Има само един проблем с коледната украса. И това е ереста, която водят със себе си новите ни глупави управници. Те не са просто глупави - те са вероотстъпници и ни карат да празнуваме сатурналии, вместо Коледа. Те не просто излизат от традицията с техните нови тотеми. Но те задраскват хиляди години християнство. Православно християнство.

Първенец в това отстъпление е Борис Бонев. Той обясни, че символите на костенурки са повод да празнуваме биоразнообразието.
Което е безобразно и мискинско поведение, нагло безочие и наистина ерес. Защото, господин Бонев, ние празнуваме не просто планетата и животинските видове, ние празнуваме раждането на новозаветния Бог. И ако костенурката е красив символ, то тя е езическа и няма нищо общо с празнуването на Рождество. 
В този смисъл това, което правите е само част от отвратителното нещо, което обяснявате.

Процесът на апостатис е ваша прогресистка идея, част от зулумите на неомарксизма и отричането на християнството. Подла, ненужна замяна на истинския празник. Казва ви го най-лошият християнин, вие сте Апостат, а апостатът свършва на бунищата на историята.
Просто е - Бонев и компания ни тласкат към възраждане на античния паганизъм под формата на нов синкретичен култ, смесващ идеи и елементи от езичество и идолопоклонство. 

И това не е безобидно. Но пък ние го избрахме.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.