Смазваща победа за консервативния блок на изборите в Италия вчера!

Смазваща победа за консервативния блок на изборите в Италия вчера!
26-09-2022г.
0
Кристиян Шкварек
Италия - третата по размер икономика на континента, се присъединява към заформящия се консервативен лагер от държави, редом до Унгария на Орбан и Полша на Качински.
Страната ще има първата в историята си жена премиер в лицето на Джорджия Мелони, която имам удоволствието да познавам лично, тъй като е президент на Партията на Европейските Консерватори и Реформисти (ЕКР), на чиято група в ЕП съм официален представител за България от 2019-та.
"Шефката" ми, казано шеговито, се яви на тези избори със слогана "Dio, Patria, famiglia!" - "Бог, родина, семейство!" - трите стълба на Европейския Консерватизъм, който "Италианските братя" и ЕКР изповядваме.
Нейната платформа бе отрицание на всичко, което унищожава Европа - постмодернизма, масовата миграция, консумеризма, ЛГБТ идеологията, разпада на семействата и възхода на бездушния, арогантен индивидуализъм.
Консервативната вълна на континента е реалност и трудно може да бъде спряна. Както предричам от 2019-та насам - в Европа назрява челен сблъсък между Неолибералното и Консервативното. Между локалното и глобалното. Между любовта - към родина, семейство, история от една страна, и омразата, която все по-отровно струи от блюстителите на "прогреса".
Ерата на неоспорвания либерален ред приключва. Политическите разделения на миналото ще бъдат отнесени от тази вълна. На всяка европейска, както и на всяка българска партия, ще ѝ се наложи да заеме ясна позиция в конфликта по ключовите за бъдещето на цивилизацията ни въпроси.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.