Слави Трифонов: Помните ли кои бяха хората, които крещяха “Нито глас за Пеевски” и “Трябва да пенсионираме Борисов”

Слави Трифонов: Помните ли кои бяха хората, които крещяха “Нито глас за Пеевски” и “Трябва да пенсионираме Борисов”
24-06-2024г.
0
Слави Трифонов

Има някои български поговорки, които са меко казано отвратителни. Едната е - “Преклонена главица, сабя не я сече”. Тоест, навеждай се, бъди наведен и няма да има проблем. Сещам се за много такива хора, които са следвали поговорката. А другата е - “Всяко чудо, за три дни”. Тоест, каквото и да направиш, добро или лошо, след няколко дни всички ще го забравят. За съжаление, и това е вярно. Обаче, аз помня и сега ще ви задам няколко въпроса. 
Кои партии управляваха страната ни почти една година? Помните ли?
Помните ли кои бяха хората, които крещяха “Нито глас за Пеевски” и “Трябва да пенсионираме Борисов”, а после седнаха в скута на Пеевски и висяха пред кабинета на Борисов?
Помните ли, че подписите на Христо Иванов и Кирил Петков стояха редом до тези на Бойко Борисов и Делян Пеевски, за да променят по най-вредния и абсурден начин българската Конституция?
Забравихте ли, че Кирил Петков седеше с Делян Пеевски и Бойко Борисов на видеовръзка с президента Зеленски, без да има никаква стойност и значение закона “Магнитски”? Важен беше евроатлантизмът, нали?
Забравихте ли, че според всичките тези, “сглобката” беше единствената евроатлантическа алтернатива?
Нима забравихте, че за ПП/ДБ, цитирам дословно, Пеевски се е “променил за добро”?
Помните ли, че Бойко Рашков и Асен Василев са комуникирали с контрабандисти на официални и неофициални срещи в официални институции като Министерство на Вътрешните работи и Министерство на финансите?
Помните ли, че резултатът от тези срещи беше един пудел, захапал пачки евро? После Бойко Рашков се беше снимал със същия пудел- помните ли?
Нали не сте забравили, че първите пари по Плана за възстановяване и устойчивост ги усвоиха фирмите на Кирил Петков и Асен Василев - милиони за ядливи чашки, нали беше така?
Имотната сделка на века с Чаталджа забравихте ли я? 
Забравихте ли, че Лена Бориславова и настоящият вече евродепутат Никола Минчев фалшифицираха официални документи, след което ги вписаха в Търговския регистър, за да замажат лъжата на Кирил Петков?
Забравихте ли, че докато НСО бързаше за предизборната кампания на Кирил Петков, блъснаха и убиха човек край Варна?
Забравихте ли, че вместо с 60 км в час, за да се спазва закона и ограниченията по пътищата, колата, която возеше Кирил Петков, летеше с над 140 км?
Нали помните, че още на следващия ден в нарушение на всички правила, умишлено,  преасфалтираха участъка на катастрофата, за да няма следи?
Всъщност помните ли, че бяхте излъгани?
Абсолютно съм убеден, че има много хора, които помнят и които си задават тези въпроси. Както и че има много хора, които нямат нищо общо с поговорките, с които започнах. Защото, ако не беше така, нямаше да има смисъл, нали?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.