Славчо Велков: Грозотията на подслушванията е, че са извършени в момент на политическа надпревара

Славчо Велков: Грозотията на подслушванията е, че са извършени в момент на политическа надпревара
29-05-2021г.
8
Гост-автор
На Бойко Рашков му е отнето нещо, което не е притежавал. Той в този момент беше университетски преподавател. Чисто политически акт беше обявеното от бившия директор на ДАНС, че на служебния министър на вътрешните работи му е отнет достъпът до класифицирана информация. Това коментира пред БНР експертът по сигурност Славчо Велков.
 

По думите му ДКСИ също са действали политически в този случай: "Все едно на мен да ми отнемат титлата Негово превъзходителство, ама аз нямам такава титла".

 

Велков посочи, че, ако контраразузнаването си е вършило добре работата, не би трябвало в страната ни да има руска шпионска мрежа, за която "ДАНС се хвалят сега, че са разкрили".

 

Експертът по беше категоричен, че твърденията за подслушване не се доказват от политиците, а от компетентните институции:

 

"Доказването може да стане с извършване на проверка. Тя е възложена на Националното бюро за контрол на използване на СРС. ... Следите могат да бъдат заметени, но следи остават".

 

Според него става въпрос за незаконно подслушване на политици. "Един политик да е, да не са 82-ма, трябва да докажат от ДАНС, че той се е готвил да извърши тежко престъпление. Трябва да е обосновано според закона. Цялата грозотия тук е, че това се е извършило в момент на политическа надпревара. Това още един път показва, че тия хора са били страшно политически ангажирани, защото са очаквали, че и този път ще им се размине. Не, няма да им се размине, мисля аз".

    Източник: frognews

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.