Скъпи господа в костюми, писна ми да бъркате в джоба ми. Хайде да спрем да се лъжем

Скъпи господа в костюми, писна ми да бъркате в джоба ми. Хайде да спрем да се лъжем
10-12-2021г.
51
Гост-автор
Скъпи господа и госпожи в костюми, започва да ми писва от Вас. Започва да ми писва от тоя синдром на величието, който явно започва да пълзи по вените на всеки, прекрачил прага на Народното събрание. Започва да ми писва Вие да ме лъжете, а аз да Ви лъжа, че Ви вярвам - че ви пука, че сте “хора от народа”, че Ви е еня за мен, проблемите ми, проблемите на майка ми, баба ми и целокупния народ. Нека поне да спрем да се лъжем.
 

Темата със зелените сертификати и дали те да станат задължителни за народните представители при влизане в сградата на парламента се оказа особено важна в първите дни от работата на новото 47-мо Народно събрание. Депутатите взеха да се карат. Почти всички започнаха да извличат политически дивиденти. И докато от ГЕРБ се въртят на 180 градуса според това накъде духа вятъра, от “Демократична България” изненадаха с едно доста интересно предложение - в НС да се влиза със зелен сертификат, но бързите тестове за депутатите да са безплатни. 

В чий джоб, господа, ще бръкнете, за да се платят тия тестове? 

“Тестовете ще са безплатни за депутатите, техните сътрудници, парламентарната администрация и журналистите, като разходите ще са за сметка на Народното събрание. При струпване за тествания депутатите ще са с предимство. Повторно ще може да се влиза в сградата същия ден, без да се прави нов тест, а данните ще се съхраняват конфиденциално от администрацията”, посочват в прессъобщението си демократите.

Защо, уважаеми народни представители, ще се ползвате с предимство при реденето на опашки пред лабораториите? И за журналисти щяло да е безплатно, предлагате. Не, благодаря. Мен никой не ме е питал дали съм съгласна Вие, драги народни представители, да се тествате за моя сметка.

Господа и госпожи, облечени в костюми, започва да ми писва Вие да ме лъжете, а аз да Ви лъжа, че Ви вярвам - че ви пука, че сте “хора от народа”. Предлагам да спрем. И без това няма смисъл.

   Автор: Джесика Вълчева

   Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.