Съюзната държава Русия-Беларус е факт

Съюзната държава Русия-Беларус е факт
13-04-2022г.
112
Гост-автор
На вчерашната пресконференция на Путин и Лукашенко бяха поставени акценти, които дават основание да се направят следните няколко извода. Първо, Съюзната държава Русия-Беларус е факт. Наблюдава се пълна координация между военните и силови структури на двете страни. Икономиките на Русия и Беларус работят в пълна синергия. Второ, изведено бе на преден план понятието "триединен народ" за руснаци, белоруси и украинци, което има мощна геополитическа проекция. Трето, Лукашенко нарече събитията в Буча " психологическа операция, проведена от британците". И заяви, че белоруските специални служби имат доказателства, които са предадени на Путин. Четвърто, Москва прави ясно разграничение между "англосаксонци" и "европейци". ЕС в този момент се ръководи от Борис Джонсън, който няма нищо общо с Брюксел и Жозеп Борел от Брюксел, който е назначен, а не избран. Пето, вероятност към момента за успешни мирни преговори няма. Ще бъде проведена втората фаза на военната операция с паралелна интрига при развитие на драмата с блокираните чужди офицери в Мариупол.
Считам, че плавно американците преориентират своето внимание преди всичко към конфликта с Китай в Азия. А на британците им е делегирано правото от САЩ да ръководят континентална Европа. На преден план все по-често излиза Борис Джонсън, а Макрон и Шолц се задоволяват с ролите на изпълнители на англосаксонската геостратегия. НАТО изпраща на Киев старо оръжие, което го утилизира заедно с армията на Украйна. Германските танкове "Леопард-1" са производство 1968 г. Британските противокорабни ракети са снети от въоръжение през 2020 г. Путин продължава да държи отворена вратата към европейските индустриалци, които загиват без руските енергийни суровини. Неговата цел е "западните олигарси" да свалят от власт сегашния европейски управляващ елит, който е зависим и безсубектен. Към края на годината най-вероятно ще появи социално напрежение в Европа в резулта на силни смущения във веригите за снабдяване с хранителни продукти. Задава се глад в Африка и Азия. В Египет вече се раздадоха първите тревожни сигнали. Някои експерти предвиждат в края на 2022 г. бежанска вълна от 7-9 млн. човека към Стария континент, който ще изпадне в дълбока рецесия. Антируската кампания ще се задълбочи и много вероятно в България да бъдат изключени руските телевизионни канали. Това ще даде бизнес на българските фирми, които монтират сателитни антени. Най-агресивни към Русия на Балканите са Румъния и Хърватия. Румънците изпратиха, по данни на руското разузнаване, военен екип с техническо оборудване в околностите на Одеса, който да следи руските кораби в Черно море. Загреб присъства в битките срещу хората на Шойгу в Украйна с 200 наемници.
Печеливши икономики в резултат на събитията в Украйна ще бъдат тези на САЩ (преди всичко ВПК), Китай, Индия, Виетнам и Турция. Южна Корея и Япония вече ползват работещи схеми за избягване на санкциите и продължатат икономическите си връзки с Русия. Летището в Истанбул придоби глобална проекция. Очаква се бум на руски туристи в турските курортни центрове през лятото. У нас заедно с настъпването на пролетта замириса отново на предсрочни парламентарни избори.
 
    Автор: Боян Чуков, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.