Системите С-300: Най-ценното което имаме в цялата армия

Системите С-300: Най-ценното което имаме в цялата армия
08-07-2023г.
0
Гост-автор

Според слуховете, правителството е обещало на Зеленски системите С-300. Това е най-ценното което имаме в цялата армия. 

Може би единственото останало ценно нещо. По отношение на отбранителните качества, нито 8, нито 16, нито 32 нито дори 64 бройки  F16 могат да се сравнят със ЗРК системите С-300,  които имаме. 

Това е азбучна истина за всеки, който има поне малко понятие от военно дело. 

За държава с разсипина армия, като нашата е въпрос на живот и смърт да имаме тези отбранителни системи. 

За хората, които не са наясно ще кажа, че една от основните причини Украйна да издържи толкова дълго срещу Русия са именно големият брой С-300, които им бяха останали от съветско време. 

Руснаците постепенно ги унищожават, но с цената на много свалени ракети, самолети и хеликоптери. Именно наличието на С-300 бе причината Русия да използва съвсем ограничено авиация на територията на Украйна. 

Дадем ли наличните С-300 ще останем със свалени гащи. 

Рано или късно ще трябва да купим други на тяхно място, а това могат да бъдат само американските Пейтриът, които са по-малко надеждни и тройно по-скъпи. Става дума за милиарди долари - много милиарди!  

За наличните С-300 не сме платили нито лев! Дадени са ни безплатно от руснаците. Да ги дадем сега да се използват срещу Русия е освен крайно неразумно от военнотактическа и финансова гледна точка, но и безкрайно неморално и подло от наша страна. 


Ако само една остановка напусне България това е 100% национално предателство и  заслужава само едно наказание, Вие се сетете какво!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.