Символ-веруюто на евроатлантиците

Символ-веруюто на евроатлантиците
27-12-2023г.
0
Петър Волгин

"Демокрацията е чудесно нещо, когато печелим ние, но трябва да бъде премахвана винаги, когато губим". 

Това е символ-веруюто на евроатлантиците по света и у нас. 

Тези дни в Сърбия наблюдаваме поредната реализация на тази максима. Загубилите изборите евроатлантически партии веднага заявиха, че вотът трябва да бъде повторен. Фалшификации и манипулации имало. Мога да се обзаложа, че ако бяха спечелили днешните протестиращи, за никакви фалшификации и манипулации нямаше да се говори.

 Технологията, с чиято помощ евроатлантиците искат да вземат властта в Сърбия, е проста - нарича се Цветна революция, макар че по-достоверното име е  преврат. Точно така се нарича насилственото идване на власт на една малка група хора.

 Особено интересното в сръбския случай е, че начело на "революционерите", т.е. на превратаджиите е коалицията, нарекла се "Сърбия против насилието". 

Тоест тези, които били против насилието, атакуват държавни сгради и се опитват насилствено да нахлуят в тях под благосклонния поглед на евробюрократите. Същите тези евробюрократи, които се кълнат в демокрацията, но призовават за суспендирането ѝ винаги, когато някоя "неправилна" партия или коалиция дойде на власт след избори. 

Така че нека внимателно да наблюдаваме ставащото в Сърбия и да си даваме сметка какви "демократи" са всички онези, които изповядват евроатлантическите ценности.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.