Шотландия намалява минималната възраст, на която може да се кандидатства за смяна на пола на 16 години

Шотландия намалява минималната възраст, на която може да се кандидатства за смяна на пола на 16 години
09-01-2023г.
0
Ружа Райчева

Цял живот ме учат как да бъде толерантна и да приемам различните - и аз го правя. 
Вътрешната ми съпротива обаче идва, когато прочета новина като тази: "Шотландия ще последва примера на Англия и намалява минималната възраст, на която може да се кандидатства за смяна на пола - от 18 на 16 години."
И тук всичко ми се обръща. 
На 16 години мозъкът още не се е формирал напълно. На 16 години една злонамерена реплика е достатъчна да ни накара да поискаме да променим всичко в себе си. На 16 някои хора още не са преживяли и първата си целувка. 
Но ето на - според британските законодатели на 16 вече сме способни да вземем решение, което обръща животът ни завинаги. Често чета истории за транссексуални, решили да се върнат към оригиналния си пол (джендър).
Представяте ли си какви са щетите по тялото и психиката на тези хора? Съмнявам се, че те някога ще се почувстват добре в тялото и главата си. Съмнявам се, че някога ще могат да приемат себе си, като се видят в огледалото.
Едно е да пазим правата на хората и правото на всеки да се самоопределя. Друго е да тикаме хората в конкретна посока. 
Кратък пример: Наскоро 10-годишното дете на една позната се прибра вкъщи и обяви, че е лесбийка. Майка ѝ се постара да разбере детето, да го накара да се почувства разбрано, да усети подкрепа. В рамките на няколко дни се оказа, че всъщност детето дори не знае какво точно значи това, но че много ясно е разбрало, че е модерно.
Ето това е проблемът.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.