Шефът на МИА нарече Захариева "фригидна кучка". Уволниха го

Шефът на МИА нарече Захариева
19-11-2020г.
8
Гост-автор

На 17 ноември във Фейсбук Иванов написа, че българският външен министър Екатерина Захариева и бившата нейна гръцка колежка Дора Бакояни (която не успя да постигне споразумение през 2008 г. в спора за името на Македония, бел. ред.) са „фригидни кучки“, с което взриви социалната мрежа.

Въпреки обвиненията срещу България, че е попречила на С. Македония в преговорите за присъединяване към Европейския съюз, повечето реакции са негативни и не подкрепят тезата му. Коментарите са, че подобен език е недопустим, вулгарен и сексистки. 


Иванов опита да се оправдае, че думите „кучка“ и „фригидна“ не са обидни квалификации. Въпреки това македонският премиер Зоран Заев и външният министър Буяр Османи тази нощ са поискали отстраняването му. 
 

 

Последва реакция и от българска страна. Екатерина Захариева обяви в телевизионно интервю, че този език е недопустим. 


Тя допълни, че това поредният пример за антибългарската кампания, която тече от години в С. Македония. „Това е обида към всички жени, недопустим сексизъм“, каза първият дипломат на България. 


Захариева допълни, че нито един български политик, анализатор или журналист не си е позволявал обидни квалификации към македонците.

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.