Щом проф. Герджиков пак е ректор, защо Борисов да не стане доктор хонорис кауза за ”мерси боку”?

Щом проф. Герджиков пак е ректор, защо Борисов да не стане доктор хонорис кауза за ”мерси боку”?
24-11-2021г.
6
Очевидно моралът е станал дефицитен и в научните среди. Проф. Анастас Герджиков за пореден път демонстрира безхарактерност и липса на достойнство. Попитал другарите си от Общото събрание дали да се оттегли или да продължи да им е началник. И те го помолили да продължи да ги ръководи към светли бъднини.
 

Общото събрание се провело демократично по български: тайно, без съобщение до медиите и онлайн. Нещо като националния съвет на БСП за оставката на Корнелия Нинова… Но при Нинова все пак действието се развиваше в политическа партия, а в случая с Герджиков говорим за най-престижното висше учебно заведение на България.

 

Прилагателното „престижен“ обаче е доста спорно, след като ректор още две години ще е човекът, издигнат и представляващ Бойко Борисов, ГЕРБ и ДПС на изборите за държавен глава.

 

Дали и над Общото събрание не "греят" лъчите на на изброените партийни фактори, та така набързо и под сурдинка реши да остави Герджиков?

А може би раздаваните от него бонуси в размер на десетки милиони извън бюджета на СУ, са натежали в негова полза?

От решението довчерашният защитник на Борисовото управление, чекмеджетата с крадени милиони, кюлчетата и лежащия до тях пищов да продължи да ръководи Алма Матер няма да е от полза нито за него, нито за университета. Пада и обществения престиж, както и да бъде обяснявано това решение от близки на ректора хора. Най-активни отново ще са проф. Георги Близнашки, проф. Даниел Вълчев и още неколцина...


А е толкова просто: Анастас Герджиков подава оставка и се оттегля като преподавател и учен с достойнство и чест. Е, не му е по мярката такова нещо…

Всекиму е присъщо да греши, но само глупавият упорства в грешката. Герджиков знае най-добре кой го е казал, но уви, не постъпва като Учителя.

Дали пък Борисов няма скоро да бъде удостоен със званието Доктор хонорис кауза? Отглежда кучета, колекционира купюри и е доказателство за теорията на проф. Ломброзо - ще е заслужено по стандартите на Софийският университет „Св. Климент Охридски“. Вождът на ГЕРБ вече е получил титлата от Европейския политехнически университет в Перник, що да не прибави на колана още една…

   Автор: д-р Димитър Попкутуев

   Източник: frognews

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.