Що е то соросоид в България?

Що е то соросоид в България?
05-08-2021г.
45
Гост-автор

Соросоидът е груб, уличен термин от българското народно творчество за "либерал". Соросоидът не е задължително човек, който работи в НПО сектор, живее в Лозенец или получава грантове. Той може да има всякаква работа, може да идва от провинцията, може да няма високо образование или да не е особено интелигентен.

Но соросоидът винаги вярва в няколко задължителни неща:

1. Западът, ЕС и НАТО са свещени крави. Не съществуват, според него, други мнения, не и на "нормални хора". Всякакво съмнение на тази святост може да идва единствено от злия Мордор Путинистан или от мръсни пари и интереси. Соросоидът е толкова индоктриниран западник, какъвто и в ЦК на БКП не можехте да намерите едно време спрямо СССР.

2. Религията за него е в най-добрия случай остаряло и леко ненужно нещо от миналото, в най-лошия зловеща система за контрол на населението. Това е човекът, който намира за много смешни вицовете за развратни свещеници или който вярва в митовете за мракобесната средновековна Църква, "учила хората, че земята е плоска". Той ще ти каже нещо от сорта на "религията е причинила най-много войни в историята", или че Християнството е спирало векове наред науката. Соросоидът почти винаги е или атеист, или "прогресивен християнин", от онези с жените пастори и благославяне на еднополови двойки.

3. Глобализмът (да не се бърка с глобализацията) за него е единствената смислена идентичност. Племе, нация, етнос, народ, камо ли раса за него са вредни или глупави понятия. Това са хората с шегите тип "KLETA MAIKA BALGARIQ", убедени че са супер "edgy", оригинални и различни от "Бай Ганьо". Соросоидът е убеден, че няма фундаментални разлики между хората по света. Той не вярва, че има "негова земя". Затова, дали Европа ще е населена с коренното си население или с африканско, арабско или друго такова - за соросоидът няма значение, тъй като всички хора са равни, всички могат да бъдат научени да станат като него. Подкрепя отворените граници, не вижда проблем, "ще се асмилират някой ден". Всички проблеми, произтичащи от това обяснява с псевдоинтелектуални или псевдосложни концепции като "тероризмът е плод на нашите действия в техните страни" или "престъпността им се дължи на социално изолиране и дискриминация от наша страна".

4. Изхождайки от предишната точка за соросоидът няма никакво значение какво ще се случи и с етнически българи, дали ще се превърнат в малцинство в собствените си земи, стига в страната да бъде постигната "Развита Либерална Демокрация". Соросоидът е функционер на конкретна политическа система, точно както комунистът едно време, и за него няма по-важна цел от изграждането на Либералната Демокрация с всички ѝ кухи мантри: "Разделение на властите", "независими медии", "НПО сектор и гражданско общество", "Равенство и върховенство на закона"... Той няма представа дали и как тези неща ще прекратят изместването на българите като водещ етнос на територията им. Ако му докажеш, че навсякъде другаде по света Либералната Демокрация е довела до точно обратното - ускоряване на този процес, това няма да му промени мнението. За него е по-важно България, като територия и държава да достигне мечтания Либерално Демократичен рай, както си представя Скандинавия или Холандия, от това българите да не станат малцинство в този "рай". Той не се чувства част от конкретен етнос, който има свой исторически път и живот, а като част от "гражданско общество" тук и "глобално общество" навън, които ще съществуват без значение кой е етническо мнозинство у нас.

Особено поради точка 4. соросоидът, тоест казано с прости и по-точни думи - либералът, е най-вредният сегемент от българската политическа и обществена сфера. Това, че тъкмо тези хора са най-активните в целия НПО сектор и най-успешните в медийния такъв (цялата Икономедиа, Свободна Европа, DW, СЕГА, Фактор и куп други) ги прави не само вредни, но и опасни.

Така, както са опасни в другите части от Европа, където активно водят борбата за превръщането на собствените си народи в малцинства. В името на добрите демократични и прогресивни идеи, естествено. И в името на правосъдната система, разбира се.

   Автор:Кристиян Шкварек

   Източник: Труд

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.