Ще трябва да развържеш кесийката или да отвориш чекмеджето на нощното шкафче

Ще трябва да развържеш кесийката или да отвориш чекмеджето на нощното шкафче
22-10-2020г.
15
Гост-автор
Какво направи досега правителството за пострадалия от пандемията частен бизнес, за да вярваме на това, какво ще направи, ако си позволи да наложи отново мярката - Сициална изолация или “Сам вкъщи 2”.
Цялата държавна администрация и служители на държавни институции си получаваха заплатите, докато си стояхме вкъщи. Министерства, общини, полиция, армия, пожарникари, учители, НАП, ХЕИ и прочее...
 
Без строителен и банков сектор, хранителните маркети и аптеки, предприемачите в частния сектор останаха на нула и дори доста под нея.
 
Най-силно бяха ударени микро, малък и среден бизнес.
Особено занимаващи се с културни и спортни дейности, ресторантьорския и хотелиерския бранш, транспорт и търговия.
Бяха изтеглени милиарди евро кредити от правителството за справяне с щетите от корона вируса, но реални мерки и помощи...
50 лева за пенсионер???
1000 лева еднократна помощ за артист???
Програми за подпомагане на микро, малък и среден бизнес в ББР. 700 компании заявили желание, 25 одобрени и получили 5 млн. лв. Честито на същите печеливши! 
В търговските банки, помощта е под формата на кредит между 3-6 %???
Няма проблем да налагаш затягане на мерки и да даваш за пример тези в Европа, но... там средствата за пострадалия бизнес и хора са реални. Ще трябва да развържеш кесийката или да отвориш чекмеджето на нощното шкафче.
Иначе... не става!
 
Автор: Светльо Витков
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.