Ще се намери ли кой да протестира за убитото 7-годишно дете вчера

Ще се намери ли кой да протестира за убитото 7-годишно дете вчера
06-06-2021г.
22
Гост-автор

Автор: Нина Хамилтън, temida.tv

“Будното гражданското общество, засипало с мръсните си чорапи едно кафе в Пловдив дали ще си свали гащите в циганската махала?”, написа адвокат Росен Димитров във ФБ профила си.

Та и на мен много ми се иска всички тези събудили се граждани, които промениха мисленето на българина, сега да се хванат със същата страст и да протестират за едно българско дете. Момиченце. На 7-годинки. Изнасилена и убита.

Представете си сега, това да беше вашето дете… или вашето единствено дете, чакано след поредния 5-ти опит ин-витро. Какво щяхте да направите? Със сигурност нямаше да ви е до чорапи. Какво щях да направя аз ли – такова, че целият наказателен кодекс да се стовари на главата ми. Боли ме, боли ме, заедно с болката на майката, боли ме, че позволяваме да убиват децата ни, боли ме, че няма да има справедливост.

Много ми се иска законът да си свърши работата, но за съжаление убиецът е само на 16 години (поне бързо го хванаха). И пак за съжаление ще го пуснат след 3 години… ето толкова струва животът на децата ви… а сега е моментът да покажете, че всяко българско дете струва повече от всеки един чорап.

7-годишното момиченце е живяло в къща в покрайнините на село Ковачевци. Прибирайки се от училище вчера решава да остане да си играе навън. Последната й игра. След което връщат на майката тялото на детето й в чувал.

Поклон малък ангел!

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.