“ЩЕ ИМАШ ПРОБЛЕМИ…”

“ЩЕ ИМАШ ПРОБЛЕМИ…”
13-06-2022г.
90
Мартин Карбовски

Когато един ренегат предлага на съпартиец да предаде парламентарната си група, той споменава ли, че жената ще има проблеми?

Натиск, директен, с малко думи, но арогантно и силово. Ще й прати хора, ще стане голям проблем. В тая кална история, опитайте се да познаете кой е прав. Как ще прецените?

Чувал съм тия реплики много често. И непрекъснато имам проблеми.

По проблемите ще познаете кой как е постъпил.

Ако не изпълниш повелята на кликата - имаш проблеми. Ако правиш това, в което вярваш - вече имаш проблеми.

Обещават ти проблеми именно, когато искаш да се откажеш от това хоро. Пускаш се от хорото и дори вече не ти се занимава - но тогава идват проблемите като кална река.

Тия, които те притискат нямат проблема с калната река.

Тяхната игра е да се изцапат и да кешират. На тяхна страна са жълти медии, съд, полиция, силни фигури, които ти звънят и ти казват : “защо сега си създаваш проблеми…”

Тия, които те притискат - никога нямат проблеми. Примерно да сте чули собственици на жълти вестници да са имали проблеми? Никога.

Проблеми нямат дори бивши премиери, министри, хора с милиони загуби и конфликти на интереси - тия хора проблеми нямат. Да сте чули проблем да има някой съдия, живеещ с много повече от заплата си? Никога.

Проблеми имаш само ти, който не си се навил на оная игра. А за твоите последващи истински проблеми и за войната, която водиш - никой не казва и дума - нито колеги, нито медии. Остава ти тая награда, че случайни хора по улиците ти казват - “…продължавайте само така, ние сме с вас…”

Ама всъщност си сам.

И като мазохист правиш неща, които ще станат проблем. Защото въпреки, че някой те е предупредил - най-големият проблем ще е да играеш играта им.

Ще имаш много проблеми. Така казват едни хора на други. Ще познаете правилните хора по опънатите жили и тежкото дишане - проблемите ги притискат.

Докато не съумеем да направим разлика между хората, които обещават проблеми и тия които си причиняват проблеми - животът няма да се промени.

И сега забележете - министърът, обещаващ проблеми на депутатката ще получи награда - кресло, служба, кеш или още по-хубаво ще му се получи. А жената, отказала да го послуша - ще има проблеми, за които дори няма да може да се оплаче. Историята на моя и вашия живот.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.